Noah Vanwalleghem (SC Wielsbeke – 3de afdeling A VV): “Kunnen van geslaagde start spreken”

Noah Vanwalleghem. (foto IDS)
Redactie KW

Na de nederlaag tegen Drongen had SC Wielsbeke iets goed te maken op Hamme. Het won met 1-2 en knoopt zo weer aan met een overwinning. Minder goed nieuws is er over doelman Noah Vanwalleghem, die twee tot drie maanden out zal zijn door een scheur in de meniscus.

Vorig jaar werd Noah Vanwalleghem weggehaald bij De Ruiter en hij versierde meteen een basisplaats bij Wielsbeke. Nu mag hij proeven van nationaal voetbal. “Een groot verschil met mijn vorige club, die nu in vierde provinciale speelt”, stelt Noah Vanwalleghem. “Ik trok mijn voetbalschoenen aan bij KSV Roeselare en op mijn twaalfde verhuisde ik naar De Ruiter. Als 16-jarige werd ik na een blessure van de doelman eerste keeper bij de toen nog tweede provincialer De Ruiter en ik bleef in doel. Dieter Lauwers polste mij voor een transfer naar Oostkamp. Ik testte ook bij KV Oostende, maar toen Dieter Lauwers naar Wielsbeke trok, volgde ik hem graag. In die nieuwe omgeving vond ik snel mijn draai en toen ik het shirt met het nummer één kreeg, was dat een ideale stimulans.”

Non-actief

“Met de ploeg namen wij een denderende start, maar door een hardnekkige liesblessure stond ik drie maanden op non-actief. Daarna heroverde ik mijn plaats in doel en werden we de verdiende kampioen. Na een goeie beker- en oefencampagne sneden wij de competitie aan met een overtuigende 2-5 zege op Wervik. Ook vorig weekend kon het tegen Drongen zonder dat afgekeurde tweede doelpunt een driepunter geweest zijn. In die match verdraaide ik mijn knie, daardoor speelde ik niet op Hamme. Dat was een stevige tegenstander, maar wij speelden een sterke partij en haalden het verdiend met 1-2. Met zes op negen kunnen wij van een geslaagde start spreken.” Zondag ontvangt Wielsbeke KVE Aalter. (IVD)

Zondag 25 september om 15 uur: SC Wielsbeke-KVE Aalter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier