KM Torhout vult A-kern aan met twee youngsters

Sportief manager Didier Degomme.© (Foto VDB)
Sportief manager Didier Degomme.© (Foto VDB)
Redactie KW

Op één nog te verwezenlijken inkomende transfer na is KM Torhout klaar met zijn huiswerk voor het seizoen 2021-2022.

Zoals eerder gemeld worden twee jongeren overgeheveld naar de A-kern. De uitstekende jeugdwerking die een viersterrenlabel heeft (het hoogst haalbare) wordt daarmee beloond. Na Jitse De Witte, Gillian Pype, Pär Vervalle en Olivier Desitter wordt het aantal jongeren uit de eigen rangen opgevoerd naar zes.

Een volledig Torhouts jeugdproduct is de 19-jarige Lucas Rogiers die in 2009 zijn eerste voetbalschoenen aantrok bij de Torhoutse jeugd en nooit een andere club kende. De geboren en getogen Torhoutenaar mocht al op 1 maart van dit jaar debuteren in het A-elftal op Jong Lede en gaf toen een assist voor collega belofte Vervalle, die scoorde. Twee weken later werd de competitie stilgelegd door corona.

Een tweede beloftevolle speler die de overgang maakt van de beloften naar de A-kern is de één jaar jongere Tosin Thompson (18), die begon bij Excelsior Zedelgem, om in 2013 aan te sluiten bij de jeugdwerking van KM. In 2018 werd hij weggeplukt door KSV Roeselare maar na de onzekere situatie daar keerde hij terug als 17-jarige naar de beloften van KM.

Beide youngsters zijn aanvallers of aanvallende krachten en komen bij de A-kern op voorspraak van jeugdmanager Kris Defreyne, in overleg met sportief manager Didier Degomme en trainer Stijn Meert. Met ook nog piepjonge spelers als aanwinsten Aaron Belpaire en Jonas Taillieu en blijver Tibo Margo is de leeftijdsgrens van de A-kern een stuk naar beneden gegaan.

Momenteel telt de A-kern 22 spelers. De extra speler die de kern compleet moet maken zal wellicht een meer ervaren speler zijn, al wil KM benadrukken dat het ook een speler moet zijn die binnen de loonmarge moet blijven. Financiële risico’s willen voorzitter D’Hoore, ondervoozitters Vermeersch en Bossuyt en sportief manager Degomme immers niet nemen. (DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.