KM Torhout: twee inkomende transfers voor volgend seizoen

Bjarne Cardon. © (Foto VDB)
Redactie KW

KM Torhout maakt intussen werk van komend seizoen met twee inkomende transfers. Met opnieuw jong talent vanuit de brede regio.

Bjarne Cardon (22) komt over van eersteprovincialer SK Oostnieuwkerke, dat in slechte papieren zit. De polyvalente middenvelder en flankspeler begon bij KFC Heist, de gemeente waar hij ook woont. Al snel ging het richting Cercle Brugge waar hij tot vijf jaar geleden de jeugdrangen helemaal doorliep. Na een jaartje KVO en een jaartje Heist trok hij naar Oostnieuwkerke, waar hij nu aan zijn tweede seizoen bezig is.

Jasper Cornillie.
Jasper Cornillie. © VDB / Rudy Declerck (Foto VDB)

Een andere inkomende transfer is Jasper Cornillie, pas 20, die overkomt van Excelsior Zedelgem, uit eerste provinciale. Cornille begon bij die club, maar ging dan richting KM Torhout, waarna hij na één seizoen werd weggehaald door Club Brugge waar hij negen seizoenen in de jeugd doorbracht. Nadien trok hij naar KV Kortrijk waar hij ook vijf seizoenen speelde, om dit seizoen bij zijn moederclub terug te keren wegens zijn studies.

Beide spelers zijn dus aanwinsten voor seizoen 2022-2023. Wie er dan niet meer zal bij lopen in Torhout is Aaron Belpaire. De middenvelder en zoon van Jürgen, ex-doelman en trainer bij SC Blankenberge, kwam dit seizoen over van die club naar KM maar liep door een zware schouderblessure in de voorbereiding nog niet in de kijker; Hij is aan het revalideren maar door privé- en werkomstandigheden ziet hij een verlengd verblijf aan de Velodroom niet zitten en keert hij terug naar de eersteprovincialer uit zijn woonplaats. Belpaire hoopt wel nog dit seizoen nog in de eerste ploeg te kunnen aantreden. (DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.