KM Torhout klopt reeksgenoot SV Anzegem in oefenmatch

Harry Hollevoet scoorde het eerste doelpunt van Torhout. © (Foto VDB)

Na de bekeruitschakeling tegen Oostnieuwkerke (na strafschoppen, 1-1 en 4-5) staan er voor de competitiestart vooral oefenmatchen op het programma voor KM Torhout. Zaterdagavond kwam reeksgenoot SV Anzegem op bezoek, waar oud-speler Thomas Goddeeris nu actief is. Het werd een vlotte 2-0 zege.

Vooral voor de rust waren er kansen genoeg om halfweg tot minstens 2-0 of 3-0 uit te lopen, het was uiteindelijk 1-0 bij de rust na een laat doelpunt van Harry Hollevoet op assist van de teruggekeerde Jason Neu. Kort na de pauze kon een andere teruggekeerde, flankspeler Ruben Pyck, de score verdubbelen na een aarzeling in de bezoekende defensie (2-0). KM bleef baas maar er waren nu minder kansen, de bezoekers konden maar zelden dreigen en maakten niet meteen indruk.

Na een klein uur moest centraal verdediger Laurens Huysentruyt naar de kant met een hoofdwonde, hij werd naar de spoeddienst van het nabije Delta-ziekenhuis gebracht. Hij werd vervangen door Belpaire die terug inkwam nadat hij halfweg vervangen was. Huysentruyt lijkt een beetje de pechvogel te zijn, hij miste als enige zijn strafschop tijdens de penaltyronde tegen Oostnieuwkerke waardoor KM uitgeschakeld was.

Bij KM waren er nog een pak afwezigen: Cathenis (langdurig out), Pype, Tailleu, Vandelannoite, Ballegeer, Vervalle en Kostyrka ontbraken bijvoorbeeld. Van de laatste zes worden er binnen de komende week een viertal terug op het veld gebracht.

KM speelde met : Ampe; Vermeulen, Huysentruyt (58’Belpaire), Vandewiele, Rogiers (46’De Kerpel)); Pyck , Belpaire (46’Puskaz), Neu (66’Mestdagh), Hollevoet (56’Thompson) Margo, (46’De Feudis), Andries (46’Timmerman).

Doelpunten : 43′ Hollevoet 1-0, 51′ Pyck 2-0.

Eerst was er donderdag een oefenmatch tegen Oostnieuwkerke voorzien, maar die partij werd geschrapt. Er wordt wel gespeeld om 20 uur op de Velodroom, de tegenstander is dan de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Eendracht Aalter. (DACH)