Doelman en twee nieuwe centrale verdedigers bij KM Torhout

Rodrigue Dutoit maakt de overstap van Gullegem naar Torhout.© VDB
Rodrigue Dutoit maakt de overstap van Gullegem naar Torhout.© VDB
Redactie KW

Aanwinsten twee, drie en vier zijn bekend bij KM Torhout. Zoals eerder gemeld wordt het keepersbestand (eerder tekenden titularis Stijn Ampe en jonge belofte Jitse De Witte bij) met een derde man uitgebreid. De 29-jarige Rodrigue Dutoit moet de concurrentie met hen aangaan.

De Fransman, wonende in Halluin net over de grens met Menen, trok zijn voetbalschoenen aan in Union Halluninoise, uit zijn geboortestad en bleef er tot 2016. Nadien ging hij aan de slag in België bij Dottenijs (2017), KSV Oudenaarde en afgelopen seizoen, hetzij heel kort, bij Gullegem in tweede amateurs. Hij is de broer van William die zijn sporen verdiende bij STVV en KV Oostende en nu bij Deinze keept.

Er kwamen ook twee nieuwe centrale verdedigers bij. Jonas Tailleu komt over van FC Knokke, eerste nationaler, waar hij twee seizoenen aan de slag was. De 21-jarige Tailleu zette zijn eerste voetbalstappen bij FC Izegem, vanaf de U11 ging hij bij KV Kortrijk aan de slag en vanaf de U14 bij Zulte Waregem, waar hij op 16-jarige leeftijd al doorstoomde naar de beloften. Daar werkte hij vier jaar onder de hoede van Stijn Meert, de nieuwe hoofdtrainer van KM, en mocht zelfs enkele keren met de A-kern meetrainen.

Nog versterking op komst

Een tweede centrale verdediger is de 24-jarige Laurens Huysentruyt. De Menenaar sloot als zesjarige aan bij SC Menen, nadien werkte hij de jeugdopleiding verder af bij KSV Roeselare, Zulte Waregem en KV Kortrijk, tot bij de beloften. Hij ging nadien aan de slag bij Menen, Eendracht Aalst, Racing Waregem, en nogmaals Menen.

Vorig seizoen werkte hij de vier wedstrijden van de competitie af bij reeksgenoot SV Oostkamp, alsook de twee bekermatchen. Met deze drie aanwinsten (eerder kwam ook Aaron Belpaire over van SV Blankenberge) bestaat de huidige kern van het duo Didier Degomme (sportief manager)-Stijn Meert (T1) uit negentien spelers. Er lopen nu onderhandelingen met minstens twee spelers voor het aanvallende compartiment.

(DACH/ foto BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.