David Vlieghe (KSV Rumbeke): “De kleinste foutjes worden afgestraft”

Geert Broeckaert en David Vlieghe © VDB
Redactie KW

In derde amateurklasse verloor KSV Rumbeke met het kleinste verschil (2-1) op Hamme. De spanning was duidelijk te snijden tot de laatste minuut, beseft ook de 48-jarige assistent-coach David Vlieghe.

“Het was een partij die beide kanten uit kon. Mits een betere efficiëntie kon Hamme hier met een zware score uitgepakt hebben, nu deden ze dit gelukkig niet en bleef het verschil in de score maar één doelpunt. Op het einde kregen we nog een reuzekans op de gelijkmaker, maar die werd gemist. We hebben dus echt een raar gevoel bij dit verlies, maar onze analyse dat Hamme een meer dan degelijke derde amateurklasser is, klopte dus.”

Na de eerste zeven speeldagen in deze reeks werd een eerste analyse gemaakt. “De afwerking moet optimaal zijn en de kleinste foutjes achterin worden afgestraft. Er is dus echt wel een groot verschil met eerste provinciale. Je hoort ons trouwens niet klagen met de huidige 9de plaats en de 9 op 21. Het hadden er zelfs nog vier meer kunnen zijn als je op Aalter de strafschop niet mist en tegen Roeselare Daisel beter afwerkt. Bij de eindafrekening kunnen deze wel eens belangrijk zijn.”

Zaterdagavond ontvangt Rumbeke het derde geklasseerde Stekene. “Dat is een ploeg met ambitie om te promoveren, dus wordt het zeker niet gemakkelijk. Zaak zal zijn om niks weg te geven en alle kansen nu wel af te maken. Positief is wel dat we onze twee centrale verdedigers Van Exem en Kindt recupereren, zonder afbreuk te doen van hun vervangers. Nu ontbreekt wel Woodruff en Husrev”, besluit de vertegenwoordiger uit Machelen. (SBR)

Zaterdag 22 oktober om 19 uur: KSV Rumbeke – Avanti Stekene

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier