“Winnen tegen SV Moorsele zou mooi zijn”

Olivier Sohier. © David Beertlandt
Redactie KW

Na de zware thuisnederlaag tegen SK Beveren-Leie hebben de jongens van coach Dave Van Moerkercke een klinkende overwinning behaald op het veld van SK Westrozebeke. “Tegen voetballende ploegen spelen we altijd beter.”

“Op het grote veld van Westrozebeke was er ruimte en die hebben we optimaal gebruikt. Onze tegenstander van komend weekend is eveneens een ploeg die verzorgd voetbal brengt en dergelijke teams liggen ons best. Er zullen wellicht voldoende kansen komen en die hebben we nodig, want scoren blijft de achillespees van de ploeg”, vertelt kapitein Olivier Sohier (24) heel overtuigend.

De rasechte Poperingenaar is duidelijk wat de ambities van zijn team betreft. “Na onze sterke reeks met vijf overwinningen op een rij werden we bewust dat de eindronde halen ons doel moet zijn. We komen iets tekort om meer te verlangen, maar een plaats in de top vijf behoort zeker tot onze mogelijkheden. Daarom is de wedstrijd van zondag tegen SV Moorsele heel belangrijk. Als we winnen, staan we opnieuw helemaal bovenaan. Dat zou in de huidige omstandigheden een mooie prestatie zijn, want door de langdurige blessures van Jelle Houwen en Jasper Maerten is onze kern niet al te breed meer.”

Olivier Sohier is een trouwe clubspeler en weet maar al te goed wat er leeft in de bestuurskamer van KFC Poperinge. “Ik ben ervan overtuigd dat iedereen binnen de club op termijn graag terug de stap naar eerste provinciale wil zetten. Van enige druk is absoluut geen sprake. Iedereen beseft dat het moeilijk wordt om dit jaar te promoveren, maar misschien moeten we proberen om het tegendeel te bewijzen. We blijven als groep heel realistisch, maar een voetbalseizoen duurt lang en je weet maar nooit wat er allemaal kan gebeuren”, besluit Olivier Sohier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.