VV Emelgem-Kachtem (2B) zoekt nog extra versterking

De nieuwe spelers van VVEK met v.l.n.r.: T1 Geoffrey Barre, Felix Six, Yente De Waele, Giovanni Vandenbussche en Jarni De Coene. Valentino Kuik ontbreekt op de foto.© RV
De nieuwe spelers van VVEK met v.l.n.r.: T1 Geoffrey Barre, Felix Six, Yente De Waele, Giovanni Vandenbussche en Jarni De Coene. Valentino Kuik ontbreekt op de foto.© RV
Redactie KW

VV Emelgem-Kachtem haalde voor komend seizoen al een aantal versterkingen binnen. Dat was nodig aangezien er plots een aantal sterkhouders vertrokken. T1 Geoffrey Barre wil in eerste instantie het behoud verzekeren in tweede provinciale B.

“We zagen heel wat sterkhouders vertrekken en waren dan ook genoodzaakt om een aantal spelers binnen te halen”, opent T1 Geoffrey Barre (44) uit Emelgem. “Aanvankelijk hadden alle spelers aangegeven te willen blijven, maar eind februari ging de bal aan het rollen. In totaal zijn met Lander Thomas, Klaas Desplenter, Karel Van de Walle, Jonas Raes en Vincent Wiart vijf basisspelers vertrokken.”

“Bovendien was het een moeilijke periode om spelers aan te trekken. Door corona konden we niet scouten. Ik heb dan ook weken rondgebeld. Het was een stresserende periode. Van onze spits Vincent Wiart had ik het enigszins zien aankomen. Hij moest van ver komen en op zijn leeftijd begrijp ik zeker dat hij dichter bij huis wil voetballen. Naast twee doelmannen trokken we nog een centrale verdediger, een linksback en een spits aan. Graag zou ik er nog een extra linksback en een spits bij hebben.”

Automatismen kweken

“Het belangrijkste is dat de nieuwkomers zich snel thuis voelen in de ploeg en goed in de groep liggen. Het team komt altijd voorop en een goed gevoel primeert. De nieuwe spelers zijn zeker versterkingen voor de ploeg, maar door het weggaan van de vijf basisspelers denk ik dat we nu zowat even sterk staan als vorig seizoen. Natuurlijk is het wel opnieuw zoeken en automatismen kweken, want de helft van de ploeg is gewijzigd.”

Helft van ploeg is gewijzigd na vertrek van sterkhouders

“Na een vreemd jaar is het uiteraard voor iedereen zoeken. Corona zorgde hier en daar ook voor een financiële opdoffer bij clubs. In onze reeks zijn sommige teams versterkt en andere verzwakt. In eerste instantie zullen we vooral proberen om in tweede provinciale te blijven. Na de eerste periode kunnen we een analyse opmaken, maar ik denk dat niemand aan het begin van dit seizoen dat al kan doen.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.