Trainers van SK Geluwe nemen ontslag: “Een opluchting”

Piet Moerman. (foto VDB)
Redactie KW

Tweedeprovincialer SK Geluwe moet op zoek naar zowel een nieuwe hoofdtrainer als een assistent-trainer. Piet Moerman en Jurgen Tack dienden hun ontslag in.

“Maandagmorgen belde ik met Jurgen, ik laat de eer aan mezelf”, zegt Piet Moerman. SK Geluwe verloor vijf keer op rij.“Het was voorspelbaar dat het een moeilijk seizoen ging worden”, aldus de ex-trainer. “De sfeer was niet super. Er zijn een aantal moeilijke karakters. Er was weinig volk op training, vooral op dinsdag. Om allerlei redenen zei men af. Vorige week waren we met dertien spelers op training, de beloften inbegrepen. Dat is te weinig. Daarbij kwam nog dat een aantal spelers moest afbellen omdat hun partners positief testten op het coronavirus. Een samenloop van omstandigheden dus.”

Frisse wind

“Eerlijk gezegd, het is een opluchting dat ik ontslag nam. Ik hield de eer aan mezelf. De afgelopen weken ging ik niet meer met plezier naar de training. Iemand anders gaat misschien zorgen voor een frisse wind. Er is kwaliteit aanwezig en de Franstaligen die we aantrokken, hebben allemaal talent zat. Ik kan de groep en mezelf niks verwijten. Ik heb niet het gevoel dat ik faalde. De spelers speelden ook niet om me buiten te krijgen. SK Geluwe blijft ‘mijn club’ maar niet meer als trainer”, zegt Moerman (49).

Kandidaturen van mogelijke opvolgers kunnen vrijblijvend gestuurd worden naar kskgeluwe1@telenet.be. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.