Stijn Vervaeke nieuwe jeugdverantwoordelijke bij SK Westrozebeke

Stijn Vervaeke en Filip Meerseman.© foto Jos
Stijn Vervaeke en Filip Meerseman.© foto Jos
Redactie KW

Tweedeprovincialer SK Westrozebeke pakt al zo’n 15 jaar uit met enkele jeugdploegen, maar van een volwaardige werking kan voorlopig nog niet gesproken worden aangezien men niet over teams in de bovenbouw beschikt. Dat is wel de luide droom van de nieuwe jeugdverantwoordelijke Stijn Vervaeke (35), die met Filip Meersseman, Dimitri Huyghe en Steve Beyens nu de jeugdcel vormt.

“Als geboren en getogen Westrozebekenaar was het niet meer dan normaal dat ik hier mijn jeugdrangen als voetballer volmaakte”, stelt Stijn Vervaeke zichzelf voor. “Later speelde ik ook nog mee met de B-reserven, tot ik op 32-jarige leeftijd de schoenen aan de haak hing na een zesde knieoperatie. Ik bleef de vereniging op de voet volgen en werd twee jaar geleden opgenomen in het hoofdbestuur met de gedachte om op termijn jeugdverantwoordelijke te worden. Vorig jaar was dit nog een gedeelde functie met Filip, nu neem ik die functie volledig op mij. Gelukkig heb ik een sterke jeugdcel die voor de nodige ondersteuning zorgt. We zijn dus eigenlijk altijd met vier om de belangrijkste jeugdbeslissingen te nemen.”

Bovenbouw op termijn

Ondertussen is SK Westrozebeke volop bezig met het opstellen van een duidelijke toekomstvisie voor de jeugd. “Nu beschikken we over net geen 100 jeugdspelers verdeeld over acht ploegen in de onder- en middenbouw. Je hoort het dus goed dat we nog niet over bovenbouwploegen beschikken. Het is onze bedoeling om dat op termijn, binnen de tien jaar, te realiseren. Positief is dat het gemeentebestuur de jongste jaren enkele wijken uitbouwde in de dichte omgeving. Dat maakt de instroom gemakkelijker. Maar het is leuk dat we nu al spelers hebben uit Moorslede, Passendale en Staden. Dat is door de goede mond-tot-mondreclame, want acties voor nieuwe leden doen we niet.”

“Qua opleidingsplan volg ik pas vanaf september de cursus van TVJO en die moet me helpen om het hele plan uit te schrijven. Er zit al veel in mijn hoofd, alleen moet het nu nog op papier geraken. Deze visie moet onze vereniging zeker doen groeien en ervoor zorgen dat er ook in de hoofdmacht veel Westrozebekenaars aanwezig zijn. Voorlopig is dat enkel Laurens Coupé”, aldus de jeugdverantwoordelijke.

Jeugdtrainers gezocht

Overal hoor en zie je dat ploegen in functie van volgend seizoen nog op zoek zijn naar jeugdtrainers. Is dat ook het geval bij een ‘kleinere’ club als Westrozebeke? Of staan de papa’s klaar om te helpen? “Positief is dat we over een trainersstaf beschikken die de vereniging trouw blijft. Door de uitbreiding van de jeugdwerking moeten er wel nog een tweetal bijkomen. De zoektocht daarvoor is nog volop bezig”, besluit Stijn Vervaeke. (SBR)

Geïnteresseerde nieuwe jeugdspelers of -trainers mogen contact opnemen via stijn.vervaeke23@gmail.com of op 0497 37 17 83.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.