Stijn Vandeginste (VV Emelgem-Kachtem – 2B): “Degradatie is nu al een feit”

Stijn Vandeginste. (foto RV)
Redactie KW

VV Emelgem-Kachtem kent een moeilijk seizoen in tweede provinciale. De heenronde loopt op zijn einde en de ploeg heeft nog steeds nul punten. Degradatie lijkt een zekerheid, maar toch willen ze bij VVEK er iedere week opnieuw voor gaan.

“Tegen Beveren-Leie waren we dertig minuten de betere ploeg”, opent de 30-jarige verdediger Stijn Vandeginste uit Heule die bediende is bij Lano en ondertussen al aan zijn vijfde seizoen toe is bij VV Emelgem-Kachtem. “Dan gebeurde er een scheidsrechterlijke dwaling en zakten we als een pudding ineen na de 1-0. Aan de rust was bij een 3-0-stand de wedstrijd gespeeld.”

“Er zijn een achttal ploegen die we voetballend aankunnen in deze reeks. Waarschijnlijk is Avelgem daar ook één van. Maar we scoren zo moeilijk. We krijgen dit weekend ook een grote kans op de 0-1, maar missen deze. We hebben te weinig kwaliteit om het verschil te maken. Degradatie is nu al een feit, wat niet wil zeggen dat we er niet meer voor zullen blijven gaan.”

Leegloop

“Voetballend kunnen we met veel ploegen mee maar in zowel onze zestien als in de zestien van de tegenstander kunnen we zo moeilijk het verschil maken. Iedereen blijft er wel zijn kop voor leggen. Jammer genoeg kenden we een grote leegloop op het einde van vorig seizoen wat uiteraard de nodige kwaliteitsverminderingen met zich meebracht.”

“Degradatie is nu al een feit, maar voor de jonge jongens is dit een seizoen waar ze toch nog wat ervaring kunnen opdoen. Met deze ploeg moeten we er in derde het beste van maken. We moeten er zeker niet van uitgaan dat alles daar zoveel makkelijker zou verlopen. Daar zijn ook goede ploegen.”

“Momenteel moeten we nog Sam Christiaens missen in het team. Hij heeft zichzelf twee weken geleden op een ridicule manier geblesseerd tegen Geluwe. Hij kan elk moment terugkeren.”

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.