SK Nieuwkerke-VC Deerlijk (2B) verplaatst door vijf coronagevallen bij thuisploeg

Christophe Croquette, voorzitter van SK Nieuwkerke. © EF
Redactie KW

Het coronavirus is weer flink in opmars. Dat kan ook tweedeprovincialer SK Nieuwkerke bevestigen, want de voorbije dagen liep de teller op tot vijf positieve testen. Daardoor wordt de match van zondag tegen VC Deerlijk verplaatst naar woensdag 1 december. “Aangezien onze verlichting niet voldoet aan de vereisten, zullen we die thuismatch op een ander terrein moeten afwerken”, weet voorzitter Christophe Croquette.

Na de match van afgelopen zondag in Avelgem voelde trainer Nicolas Somers zich niet goed. “Hij liet zich testen en maandag kregen we te horen dat hij positief was”, schetst voorzitter Christophe Croquette. “Daarna verwittigden we alle spelers en spoorden we hen aan om zich te laten testen. De resultaten sijpelden met mondjesmaat binnen want het ene testcentrum is drukker dan het andere. Gisteravond kregen we dan de melding dat er een vijfde positieve speler is. Vanaf vijf spelers kan je een wedstrijd uitstellen en zo spelen we zondag niet tegen Deerlijk. De match werd na goedkeuring van de bond verplaatst naar woensdag 1 december om 19.30 uur. Deze week annuleerden we bovendien de trainingen. Het is de bedoeling om met de niet-besmette spelers dinsdag te hervatten.”

Uitwijken

SK Nieuwkerke beschikt niet over voldoende verlichting en zal dan moeten uitwijken naar een naburig veld. “Waar we zullen spelen, kan ik nu nog niet vertellen. Er zijn verschillende opties mogelijk. Maar het is dus uitgesloten dat de match tegen Deerlijk in Nieuwkerke zal gespeeld worden.”

Zaterdag 26 november trekt Nieuwkerke naar Zwevegem. “Dat is nog afwachten natuurlijk. Misschien komen er nog extra positieve testen aan het licht. We volgen de situatie uiteraard op de voet.”

(API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.