SK Nieuwkerke speelt volgend seizoen mogelijk in Poperinge of Westouter

Zo zullen de nieuwe kleedkamers en kantine eruitzien. © Repro Eric Flamand
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Na het beëindigen van dit voetbalseizoen wordt op SK Nieuwkerke gestart met de bouw van nieuwe kleedkamers en kantine. “Het wordt in elk geval een mooi project, waarbij onderaan de kleedkamers voorzien worden, en erboven de nieuwe kantine”, zegt schepen van Sport Bart Vanacker.

De bouwplannen zijn inmiddels ingediend om goed te keuren. “Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bestekken die zullen voorgelegd worden aan de gemeenteraad ter goedkeuring”, aldus Bart Vanacker. Het definitieve ontwerp werd alvast goedgekeurd en zal zeker een meerwaarde betekenen voor de werking van de club. Vooral het buitenterras op de bovenverdieping is een blikvanger. Verder worden vier kleedkamers voorzien, een kleedkamer voor de scheidsrechter afgescheiden van de publieksruimte, een sanitaire blok, een berging en keuken. Ook een VIP-ruimte waar de sponsors ontvangen worden is voorzien.

Drie opties

Gezien de bouwwerken overweegt de clubleiding om de wedstrijden van de eerste ploeg van het seizoen 2022-2023 te laten plaatsvinden op een ander terrein. Daaromtrent werden alvast de eerste contacten gelegd. Er zijn momenteel drie opties. “We blijven spelen in Nieuwkerke of we verhuizen naar Westouter of Poperinge”, zegt voorzitter Christophe Croquette. “De gemeente ziet ons graag naar Westouter vertrekken voor één seizoen. Daar wordt dan wel elke week een competitiewedstrijd gespeeld en dat kan eventuele gevolgen hebben voor de staat van veld op termijn. In Poperinge, gezien daar meerdere velden zijn, stelt zich dat probleem niet.”

Optimale werking

Voor alle duidelijkheid zijn er alleen plannen om de competitiewedstrijden van de eerste ploeg te verplaatsen. De wedstrijden en trainingen van de jeugd en de trainingen van de eerste ploeg worden steeds gehouden op het terrein van SK Nieuwkerke aan de Steenwerckstraat. “We voorzien dan ook een aantal units te plaatsen om zo een optimale werking te blijven aanbieden aan onze spelers en supporters.”

De opstelling van de bouwwerf zal wellicht ook een deel van het tweede terrein innemen. “We spreken hier dan hooguit over een breedte van een 5-tal meter. Hier verwacht ik geen problemen om te blijven spelen, in de jeugd wordt het volledige terrein dan ook niet gebruikt. Ook trainen zal steeds kunnen.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.