SK Nieuwkerke haalt met Benjamin Lutun topper binnen

Benjamin Lutun komt over van tweedenationaler FC Gullegem.©Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Benjamin Lutun komt over van tweedenationaler FC Gullegem.©Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Redactie KW

SK Nieuwkerke haalt met Benjamin Lutun (33) een topspeler binnen. Lutun speelde dit seizoen bij tweedenationaler FC Gullegem. De onderhandelingen waren al eind vorig jaar afgehandeld, maar werden pas nu geofficialiseerd. “Nu kreeg Benjamin ook groen licht van zijn huidige club FC Gullegem.”

Benjamin Lutun is een jeugdproduct van Club Brugge. Hij werd in 2007 opgenomen in de A-kern van Club Brugge. Hij speelde aansluitend voor Lille OSC en JA Armentières en speelde verder bij VK Ieper, SK Ronse, SV Roeselare en Winkel Sport. Dat Lutun nu voor SK Nieuwkerke kiest, heeft onder meer te maken met zijn familie.

“Zijn vader Philippe, zijn oom Thierry Ghillebert, met wie ik zelf nog heb gevoetbald bij Nieuwkerke, en zijn oom Michel Dewaest, de vader van Sébastien Dewaest, hebben alle drie een verleden bij SK Nieuwkerke”, aldus sportief verantwoordelijke Danny Vandenberghe. “Benjamin heeft al een aantal wedstrijden van SK Nieuwkerke gevolgd en was gecharmeerd door het familiale karakter van de club. Hij kan voor ons vanaf volgend seizoen het verschil maken om hopelijk nog eens de eindronde te spelen. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.