Jean Pierre Deraeve nieuwe voorzitter bij SK Staden

Brecht Seys en zijn opvolger Jean Pierre Deraeve. © SBR
Redactie KW

Op 1 september wordt de 69-jarige Jean Pierre Deraeve de nieuwe voorzitter van tweedeprovincialer SK Staden. Hij volgt dan Brecht Seys op die ruim acht jaar aan het roer stond. Jean Pierre blijft ook de clubsecretaris.

“Veel zal er niet direct wijzigen”, opent Jean Pierre. “Mijn voorganger zette hier immers een stevige structuur op poten met diverse werkingscellen waarbij hij de verbindingsman was. Zelf zal ik die functie onmiddellijk op mij nemen, wat echter niet wil zeggen dat ik elke vergadering zal bijwonen. Op termijn willen we een stabiele tweedeprovincialer worden maar niet onbelangrijk met nog steeds een grote inbreng van de eigen jeugdspelers. Verder is ook een kunstgrasveld voor onze vereniging een opportuniteit, als je weet dat SKS een werking heeft van meer dan vierhonderd actieve leden.”

Jeugdtrainers gezocht

“Er is echter maar één acuut probleem momenteel en dat is het vinden van jeugdtrainers. We staan nu op anderhalve week van de competitiestart en nog steeds hebben we geen sportieve opleiders voor de U12 en U13. We hebben echt al iedereen die we kenden aangesproken, maar tevergeefs. Velen hebben door corona andere sporten of liefhebberijen leren kennen. Ik hoor echter dat we niet de enige club zijn met die problemen, maar bij ons betekent dit wel dat we een inschrijvingsstop hebben moeten inlassen hierdoor.”

Brecht Seys blijft ook actief binnen de club. Hij zal voortaan het voortouw nemen in de commerciële cel zodat de club financieel gezond blijft ondanks de hogere ambities. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.