Francis Gobert (KFC Lissewege A): “Steentje bijdragen waar nodig”

Francis Gobert leeft zich uit in de beleidsploeg van zijn Lissewege. (foto JPV)
Redactie KW

Promovendus KFC Lissewege hoopt op een rustig seizoen in tweede provinciale. Het ziet er niet echt naar uit dat het degradatiespook zal huishouden achter ‘t Vaartje. Positie negen laat het beste vermoeden.

Op 13 februari brak de spelerscarrière van Francis Gobert bruusk af door een werkongeval. Zijn ene knie liet het helemaal afweten, maar de dokter stelde dat zijn andere knie er nog slechter aan toe was. “Koste wat het kost wilde ik mijn vereniging trouw blijven. Dus klom ik even hoger op de ladder en fungeer nu als bestuurslid. Tijdens mijn eerste maanden beleefde ik vanop de eerste rij de strijd voor titel en eindronde in de lagere reeks. Tot vier weken voor het einde van de reguliere competitie bleek nog alles mogelijk. Uiteindelijk promoveerden we via de eindronde.”

Jenko Borrizee

“Het is nu de bedoeling om lange tijd een vaste waarde te worden in tweede provinciale”, vertelt Francis. “We startten met twee nederlagen, maar bleven rustig en sprokkelden vervolgens twee zeges en twee gelijke spelen. We wonnen met 1-8 in Kanegem maar dat tel ik niet mee. Die keeper mocht zeker vijf goals op zijn klak schrijven. Nu wacht ons een derby tegen aartsrivaal KFC Heist. De beide ploegen kennen elkaar door en door. We moeten alle twee punten sprokkelen in een onvoorstelbaar zware reeks.”

“T1 Jenko Borrizee is bij ons aan zijn elfde seizoen bezig. Hij schakelde over op oefensessies op niveau van tweede provinciale. Er zit nog niet de minste sleet op de relatie met de spelers. Zelf loop ik er ook af en toe tussen, als observator. Mijn voetbalschoenen liggen immers in de vuilnisbak. Mijn steentje draag ik bij waar nodig. Sponsoring binnenhalen, is mijn hoofdbetrachting. Als de B-ploeg niet over een afgevaardigde beschikt, neem ik die taak op mij.” (JPV)

Zondag 23 oktober om 15 uur: KFC Lissewege A-KFC Heist A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier