https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Een ‘clean sheet’ is voor mij heilig”

Leandro Depaepe. © WD
Redactie KW

Het was voor heel wat supporters vreemd dat doelman Leandro Depaepe (22) niet in de basis stond bij KSKV Zwevezele. Ook de vorige twee wedstrijden was dat zo. Hij vocht terug en voor de uitwedstrijd tegen Olsa Brakel stond hij voor de eerste maal onder de lat voor geel-zwart.

“Ik had gehoopt in de basis te staan en ben blij te kunnen starten met een overwinning”, stelt de in Wingene wonende Leandro Depaepe. “Ik ben hard blijven werken, want ergens hoop je toch om als eerste doelman het doel te kunnen verdedigen. Alles wat mogelijk is doe ik – ik leef voor het voetbal, ik ben geen opgever. Dat werd dus beloond met een basisplaats tegen Olsa Brakel.”

“Het was geen makkelijke wedstrijd, en dat wisten we vooraf. Brakel had nog niet verloren en is een stugge ploeg die ook sterk is in de omschakeling. Het enige negatieve punt is dat wij ze nog lieten terugkomen van 1-4 tot 3-4. Dat is een werkpunt voor de komende trainingen. We scoren veel, maar krijgen te veel tegengoals.”

Ambitie waarmaken

“Nu volgt de derby tegen Westhoek. Wij staan dan wel tweede met tien punten, en Westhoek heeft er slechts drie, maar als je wil winnen, is de nul houden belangrijk – een ‘clean sheet’ is voor mij heilig. Het bestuur is ambitieus en dat is de spelersgroep ook, maar het is aan ons om die ambitie waar te maken. Daarom moeten we elke week met de juiste mentaliteit op het veld komen, en scherp zijn. We mogen geen enkele tegenstander onderschatten. Dat doen we niet, maar we gaan wel elke wedstrijd voor de drie punten. Al mogen we ‘dat werkpuntje’ natuurlijk niet vergeten”, besluit de Zwevezeelse doelman.

Zondag 3 oktober om 15 uur: KSKV Zwevezele A – KVK Westhoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.