Dosko Kanegem zakt naar derde provinciale: “Volgend seizoen minstens eindronde spelen”

Voorzitter David Algoet is ambitieus. © foto a-WME
Redactie KW

Door het stopzetten van ploegen als Anzegem en Deerlijk kwam er in tweede provinciale een extra zakker. Dosko Kanegem verloor de barragewedstrijd op Beveren-Leie (4-3) en moet ondanks een vierde laatste plaats in de eindrangschikking in 2B alsnog degraderen.

“Hoe rampzalig dat is”, herhaalt voorzitter David Algoet de vraag. “Laat ons zeggen dat een vereniging niet graag degradeert, maar elke degradatie heeft ook zijn voordelen. Zo kwam er in de kustreeks van tweede provinciale weinig volk naar de velden, nu zal dat in derde wel anders zijn met de vele derby’s. Het is trouwens de bedoeling dat we niet zomaar een meelopersrol innemen. Ik ben ervan overtuigd dat we kwalitatief sterk genoeg zijn om mee te doen voor de prijzen.”

“Er is natuurlijk wel wat beweging gekomen in de kern tijdens de transferperiode, maar we hebben evenveel nieuwkomers als vertrekkers. Yurgo Filiz wordt hoofdcoach in Maria-Aalter, doelman Fabian Tytgat gaat naar de buren van Tielt en ook Nick Demeyer en Miguel Faes vertrekken alsnog. Met Senne Debusschere is er een nieuwe doelman bijgekomen van Jong Zulte B. Verder komt ook Rune Vanslambrouck van Wielsbeke en Milan Gillewy die terugkeert van Ursel. Normaal volgt er ook nog een speler van Zwevezele en verder hopen we ook terug beroep te kunnen doen op Matthieu Verbrugghe die dit jaar inactief bleef door een zware knieblessure. Zijn terugkeer zal sowieso een transfer op zich zijn op het middenveld, ook al was hij nooit weg.”

En Tommy Careel blijft de sportieve lijnen uitzetten. “We zijn inderdaad nog steeds heel tevreden over onze hoofdcoach. Vorig seizoen moest hij het hoofdzakelijk alleen doen door het afhaken van zijn assistent. Ondertussen zijn we met gesprekken bezig met een mogelijke T2”, besluit de 48-jarige technisch coördinator in jeugdinstelling De Zande in Ruiselede. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier