https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dieter (SK Staden 2B) en Casey (SK Westrozebeke) klaar voor derby: “Als wij goed zijn, kunnen we veel tegenstanders aan”

Links Casey devolder en rechts Dieter Vandamme
Redactie KW

Na jaren onderbreking staat er zondag in Staden nog eens een echte derby op de affiche tussen SK Staden en SK Westrozebeke. Voor beide teams zijn de belangen al groot gezien de mindere competitiestart. Dat beseffen ook Dieter Vandamme (SK Staden) en Casey Devolder (SK Westrozebeke), die zondag geregeld in elkaars buurt zullen komen.

“Onze nieuwe coach opteerde in de voorbereiding om iedereen van de A-kern voldoende aan het werk te zien”, opent Dieter Vandamme (37). “Zelf bleef ik drie weken noodgedwongen aan de kant na een gezinsquarantaine, maar gelukkig was ik er weer bij voor de competitiestart. Daarbij werden we meteen door Moen met de voetjes op de grond gezet. Na twintig minuten stonden we al drie doelpunten in het krijt. Dit ophalen, was een onbegonnen zaak. Daaruit konden we direct besluiten dat we als ploeg opnieuw in een opbouwfase zitten. Bijna ons volledige middenveld is vertrokken en de jonge vervangers ontbreken in dergelijke matchen nog ervaring, zonder met een vinger te willen wijzen naar hen. Je wint en verliest tenslotte als ploeg een match.”

“Zondag was het al stukken beter op Beveren Leie (3-3) waar we onze weerbaarheid hebben getoond. We zien het zeker als een bonuspunt, want op spelniveau was de tegenstander stukken beter. Met een op zes blikken we terug op een redelijke start tegen toch wel twee sterke teams. Daarmee zijn we voorlopig de ploeg van de gemeente, want onze buren Westrozebeke zijn nog puntenloos.”

Tegen ex-ploeg

“Om eerlijk te zijn, hadden we deze situatie niet ingecalculeerd”, bekent Casey Devolder (22), spits bij Westrozebeke. “We konden immers terugblikken op een goede voorbereiding met zelfs overwinningen tegen eersteprovincialers als Blankenberge en Meulebeke. Op de openingsspeeldag in Otegem botsten we echter op een sublieme doelman die enkele gemaakte doelpunten alsnog uit zijn doel ranselde. Verder dan de aansluitingstreffer zijn we spijtig genoeg niet geraakt.”

“Zondag tegen Vlamertinge A zaten we opnieuw in het verliezende kamp, maar ook hier zat er veel meer in. Derde keer, goede keer is het spreekwoord. Vandaar dat we in Staden nu wel rekenen op winst. Het is ook nodig als we straks niet achter de feiten aan willen lopen.”

Voor Casey is het trouwens een terugkeer naar zijn ex-ploeg. “Ik heb hier inderdaad tot mijn tiende gespeeld. Daarna volgde een verhuis naar het Schiervelde van KSV Roeselare. Als belofte ben ik dan naar Oostnieuwkerke getrokken. Het is nu intussen al mijn derde jaar bij Westrozebeke, maar nooit eerder kwam ik hier terug om een competitiewedstrijd te spelen. Vandaar dat ik al mijn vrienden en familieleden heb opgetrommeld. Natuurlijk wil ik hier winnen. Ik zet er voor de ploegmaats zelfs enkele bakken bier tegenover bij winst. Hoe sterk Staden is? Ik ben daar eigenlijk niet echt mee bezig. Als wij goed zijn, kunnen we veel tegenstanders aan, zondag moeten we dit maar eens gaan bewijzen.”

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.