Christ Vandevijvere volgt Frankie Vandenbilcke op bij Westrozebeke (2B): “Het is voor ‘echt’ dit weekend”

Christ Vandevijvere: “Dinsdag leidde ik de eerste training.” (foto VDB) © Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Na de 2-1-nederlaag op Avelgem gaf Frankie Vandenbilcke zijn ontslag als trainer bij SK Westrozebeke. Er werd nu een akkoord bereikt met Christ Vandevijvere, die zonder club zat nadat hij dit seizoen na zes speeldagen ontslagen werd bij de ambitieuze eersteprovincialer SK Roeselare-Daizel A.

“Dat ontslag ligt me nog altijd zwaar op de maag”, aldus de 47-jarige Hoogledenaar. “Zeker omdat ik geen eerlijke kans heb gekregen. In een moeilijke periode met alle toppers haalde ik naar mijn mening een mooie 10 op 18. Dat was voor het bestuur blijkbaar te weinig, met de gekende gevolgen. Als voetballiefhebber ben ik het provinciaal voetbal blijven volgen en ook SK Westrozebeke natuurlijk, waar mijn zwager Jeroen Vandenbussche actief is.”

“Ik zag een drietal wedstrijden en naar mijn mening haalde mijn voorganger het maximum uit de groep, wetende dat er toen veel geblesseerden waren. Toch had Frankie er wellicht meer van verwacht, vandaar dat hij ontslag nam. Kort daarop kreeg ik sportief verantwoordelijke Werner Coupe aan de lijn. Ik was heel gecharmeerd en heb meteen ingestemd. Ik heb hier als speler vier schitterende jaren beleefd en ik heb ook een goede verstandhouding met voorzitter Ronny Maesen.”

Ik heb hier als speler al vier schitterende jaren beleefd

Opdracht

“Dinsdag heb ik al de eerste training geleid, dit weekend is het voor ‘echt’. Dan moeten we naar Deerlijk Sport. Natuurlijk gaan we proberen om met een eerste driepunter uit te pakken. Zou voor mij ook extra leuk zijn, want Deerlijk is de ploeg waar ik opgroeide en ook mijn eerste voetbalstappen zette.”

“Welke opdracht ik kreeg van het bestuur? De enige opdracht is om Westrozebeke in tweede te houden. We staan momenteel twaalfde, maar het verschil met de voorlaatste is maar vijf punten. Dat betekent dat we de komende weken nog vol aan de bak moeten.”

“Met Staden, Ingelmunster, Diksmuide en nog veel andere teams heb ik mooie successen geboekt, nu ga ik proberen Westrozebeke in tweede te houden.”

Frankie Vandenbilcke (55) nam ontslag omdat hij het gevoel had dat de groep niet 100 procent meer achter zijn systeem stond. “Toen ik voor bepaalde wedstrijden bepaalde jongens een specifieke opdracht gaf, voelde ik aan dat sommigen deze niet echt wilden uitvoeren. Ik wilde me over dergelijke zaken niet ziek maken, vandaar mijn beslissing. In één woord wil ik meegeven geen slechte woorden over SK Westrozebeke te hebben. Vandaar dat ik hoop dat de ploeg het behoud in tweede kan realiseren.” (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier