Buren Gilles Hamers en Patrick Van Hoof treffen elkaar op voetbalveld: “Patrick ververste nog mijn pampers”

Gilles Hamers (links) kent Patrick Van Hoof al zijn hele leven. (foto HVM) © Hughes Vanhoucke
Redactie KW

Zondag staat in tweede provinciale B een bijzondere wedstrijd geprogrammeerd. Op het eerste zicht is de confrontatie tussen SK Nieuwkerke en KSK Vlamertinge A een partij tussen twee middenmoters die een overwinning best kunnen gebruiken. Maar voor Gilles Hamers (22) en Patrick Van Hoof (51) is het echter veel meer dan een gewoon duel. Zij zijn namelijk buren in de Normandiëstraat in Wevelgem.

Gilles Hamers is ondertussen al aan zijn derde seizoen bezig bij SK Nieuwkerke. “Onze start is niet echt wat we ervan verwachtten”, vertelt hij. “Net als veel andere clubs kampen we met heel wat geblesseerden, maar het seizoen duurt nog lang en er kan nog van alles gebeuren. Momenteel ben ik enkel bezig met de wedstrijd van zondag, want dat is een heel belangrijke partij voor mij. In de dug-out van de tegenstander zit immers mijn buurman. Eigenlijk is het dankzij Patrick Van Hoof dat ik bij SK Nieuwkerke speel. Toen hij hier trainer was, overtuigde hij mij om hier mijn voetbalcarrière uit te bouwen. Bij Wevelgem zat ik immers op een dood spoor. Ik heb heel veel aan hem te danken.”

Blij weerzien

Ook Patrick Van Hoof kijkt uit naar zijn terugkeer bij de club waar hij heel wat successen oogste. “Het wordt zondag een heel speciale wedstrijd. Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar SK Nieuwkerke sinds ik er een goed jaar geleden vertrok. Ik hou heel veel mooie herinneringen over aan de vier seizoenen dat ik er trainer was. Van het bestuur en de spelers kreeg ik een mooi afscheid dat ik niet snel zal vergeten. Zondag wordt het een blij weerzien met heel wat mensen. En om het allemaal nog wat specialer te maken, speelt mijn buurjongen Gilles bij de tegenstander.”

De jonge middenvelder van SK Nieuwkerke geeft toe dat hij opkijkt naar Patrick Van Hoof. “Patrick is een beetje als een tweede papa voor mij. Hij kent me al van toen ik nog in de wieg lag. Naar het schijnt heeft hij meer dan één keer mijn pampers ververst. Onze ouders zijn heel goeie vrienden en zijn zonen zijn nog altijd mijn beste kameraden. Eigenlijk vormen we één grote familie. Patrick is een toptrainer die gepassioneerd is door voetbal. Hij is eerlijk en correct met zijn spelers.”

Het respect is duidelijk wederzijds als Patrick over zijn buurjongen Gilles praat. “Gilles is een sympathieke jongen, een levensgenieter die met iedereen goed overweg kan. Zijn ouders zijn bovenste beste buren met wie we zelfs enkele keren naar Spanje reisden. Ik ken die jongen even goed als mijn eigen zonen. Het is een talentvolle voetballer met een groot loopvermogen. Een complete middenvelder met een goede trap.”

Eén ding telt

Zondag staan de buren tegenover elkaar en beiden willen ongelooflijk graag als winnaar uit de bus komen. “We zullen Patrick voor en na de wedstrijd warm onthalen, maar tijdens de match zal iedereen super gemotiveerd zijn om de punten thuis te houden. Ik praatte deze week met opzet weinig met mijn buurman, maar hij weet ongetwijfeld wel dat ik ermee bezig ben”, lacht Gilles.

“Voor mij telt zondag maar een ding en dat is winnen”, aldus Patrick. “Ik heb al een plannetje in mijn hoofd en ik zal mijn spelers extra prikkelen om zondag tot het uiterste te gaan. Ik keer met veel plezier terug naar SK Nieuwkerke, want het is een schitterende club, maar zondag wil ik maar één ding… de overwinning.” (PDC)

Zondag 17 oktober om 15 uur: SK Nieuwkerke – KSK Vlamertinge A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.