Arne Lamaire (SK Staden – 2B): “Bedenktijd gevraagd”

Arne Lamaire. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Tweedeprovincialer SK Staden bleef vorig weekend steken op een blanke score tegen eindrondekandidaat Moorsele A. “Vooraf zouden we inderdaad voor dergelijk resultaat getekend hebben”, opent de 30-jarige Arne Lamaire uit Houthulst.

“Achteraf gezien zat er ongetwijfeld meer in, maar een drietal loepzuivere kansen ranselde de bezoekende doelman nog uit zijn kooi. Ook onze gelegenheidsdoelman Gert Arickx zweefde een gemaakt doelpunt uit de winkelhaak. Hij stond onder de lat in plaats van Lewis Sarrazyn die met corona opgezadeld zat. Ook Dieter Vandamme was er omwille van die reden niet bij.”

“Beiden kunnen in principe zaterdag gerecupereerd worden bij Otegem. Voor ons is dit een heel belangrijke match. Bij winst kunnen we iets rustiger ademhalen in de strijd om het behoud. Beide teams zijn sterk aan elkaar gewaagd, details zullen dus beslissen over winst of verlies.”

Veel spelers stoppen

Bij SK Staden is de sportieve cel volop bezig met de onderhandelingen. Deze week passeren nog de laatste drie kernspelers. Brecht Decaestecker, Jasper Desnouck, Simon Verlae, Sam Hoornaert, Glenn Debal en Pieter-Jan Dumoulein stoppen na deze campagne. “Zelf heb ik ook bedenktijd gevraagd. Op mijn leeftijd begin ik al eens maandagkwaaltjes te hebben en dat zou dan de enige reden zijn, mocht ik definitief afhaken.”

Ondertussen zijn er ook al twee vertrekkers met Robbe Tyvaert en Robbe Janssens die beiden naar Hooglede trekken. Verdediger Kobe Lins maakt dan weer de omgekeerde richting. Een andere nieuwkomer is aanvaller Georges Dixson van Houtem. De komende weken zijn er nog gesprekken met mogelijke nieuwkomers, maar vast staat dat er ook eigen jeugd aan de A-kern wordt toegevoegd. Wellicht is Milan Vanraes daar één van. Hij vierde zondag tegen Moorsele zijn debuut in de hoofdmacht.

(SBR)

Zaterdag 5 februari om 20 uur: Bl. Otegem – SK Staden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.