Aanvoerders KFC Poperinge A en KSK Vlamertinge A over derby in 2B

Guillaume Durnez (links) en Olivier Sohier. (foto DB) © David Beerlandt
Redactie KW

In de agenda van de bestuursleden, spelers en supporters van KFC Poperinge A en KSK Vlamertinge A staat zondag 28 november al maanden rood aangekruist. Die dag spelen beide teams immers tegen elkaar en dat is voor velen de wedstrijd van het jaar. Ook voor de beide aanvoerders. Wij blikken vooruit met Olivier Sohier (KFC Poperinge A) en Guillaume Durnez (KSK Vlamertinge A).

Voor Guillaume Durnez, die vele jaren bij Poperinge voetbalde maar nu de kleuren van Vlamertinge verdedigt, is het een een heel bijzondere partij. “De derby is belangrijk voor de club en dat weten de spelers maar al te goed. Voor mij is het de terugkeer naar de vereniging waar ik enkele jaren geleden samen met andere spelers de deur achter me dichttrok. De verstandhouding met de toenmalige trainer (Bram Lucker, red.) was niet goed en ik kreeg weinig speelkansen. Het was voor beide partijen beter dat ik vertrok. Ik heb me mijn overstap naar Vlamertinge zeker nog niet beklaagd. Ik voel me als Poperingenaar gewaardeerd bij mijn club en ik zal er alles aan doen om zondag de drie punten te veroveren.”

Ook Olivier Sohier, de aanvoerder van de rood-gelen, kijkt uit naar de confrontatie. “Deze wedstrijd komt op het goede moment. We hebben ons na de thuisnederlaag tegen SV Moorsele goed herpakt door met ruime cijfers te winnen op het veld van Blauwvoet Otegem.”

Geen thuisvoordeel

“De derby blijft een speciale wedstrijd. Ik kijk er eerlijk gezegd wel naar uit. Ruim de helft van de spelers zijn rasechte Poperingenaars en je voelt dat vooral die jongens uitkijken naar de match van zondag. Bij het verschijnen van de voetbalkalender is het de eerste wedstrijd die je opzoekt. Dat zegt veel over het belang ervan. Het thuisvoordeel speelt in dergelijke partijen niet mee, want iedereen steekt op zulke dagen een tandje bij.”

De kapitein van KSK Vlamertinge zal de derby van vorig jaar niet snel vergeten. “Het was de laatste wedstrijd voor het stilleggen van de competitie”, herinnert Durnez zich nog levendig. “Het is elk jaar een match op het scherp van de snee, maar vorig seizoen werd ik echt geviseerd en liep ik een zware blessure op waardoor ik maanden aan de kant stond. In Poperinge kennen ze me goed en weten ze dat ik niet de traagste ben. Het wordt dus opnieuw opletten voor blessures.”

Voor Sohier is de kapitein van KSK Vlamertinge zeker geen onbekende, want beiden wonen in de hoppestad. “Het vertrek van Guillaume is al lang geen onderwerp van gesprek meer in onze ploeg. Ik ken zijn kwaliteiten en iedereen weet dat hij erop gebrand is om te winnen tegen zijn ex-ploeg. Guillaume is heel gedreven en leeft voor zijn hobby en daarom waardeer ik hem.”

“We moeten het belang van die wedstrijd nu ook niet gaan overdrijven. Het is een derby, maar er zijn ook maar drie punten te verdienen. We zullen ons zeker niet aanpassen aan de tegenstander. Scoren is niet ons sterkste punt, maar als we er zondag in slagen om het eerste doelpunt te maken, zit een overwinning er zeker in.”

Durnez wil zich niet wagen aan een pronostiek. “Het is niet omdat we vorige week verloren tegen de leider, dat we kansloos zijn. We zullen wel goed georganiseerd moeten spelen. KFC Poperinge scoort misschien niet veel, maar het slikt ook weinig doelpunten. Het wordt geen wedstrijd waarin de score hoog zal oplopen. Ik hoop dat het een genietbare match wordt voor de supporters.”

Zondag 28 november om 15 uur: KFC Poperinge A – KSK Vlamertinge A

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.