Tweedeprovincialer KSK Beveren-Leie wil rustig seizoen draaien

Aaron Molisse is een van de nieuwkomers bij KSK Beveren-Leie. © (Foto HDM)
Redactie KW

Tweedeprovincialer KSK Beveren-Leie trekt vier nieuwe spelers aan voor het komende seizoen.

“We hopen dat we het woord corona zo snel mogelijk kunnen vergeten”, opende voorzitter Claude Bamelis de spelersvoorstelling. “We werden verplicht om vorig seizoen rond 13 oktober te stoppen met voetbal door de bekende reden”, begint coach Pieter Van der Sloten. “Nu zijn we al vanaf juni aan het trainen en onze jaarlijkse stage hebben we net achter de rug.”

Kern

Met vier nieuwkomers en acht vertrekkers staat de kern van KSK Beveren-Leie op punt. “Het is een bewuste keuze dat er geen enkele speler van boven de 30 jaar te vinden is in ons eerste elftal”, vertelt trainer Van der Sloten. “We mogen tevreden zijn dat het grote deel van de kern blijft. Daardoor hoeven we geen grote wijzigingen door te voeren in onze tactiek. Normaal is de kern volledig, maar mochten er zich nog unieke opportuniteiten voordoen dan zullen we die eerst grondig bekijken.”

Ambitie

Een ambitie uitspreken na een periode zonder voetbal is niet makkelijk. “De druk voor komend seizoen is niet al te hoog”, zegt voorzitter Bamelis. “Ik zou tevreden zijn met een plaats in de top acht en mooi voetbal. Daarnaast krijgen onze spelers een fantastische mogelijkheid van de stad om op een vernieuwde accommodatie te spelen. Deze wordt op 20 augustus door burgemeester Kurt Vanryckeghem officieel geopend.”

“Met onze jonge kern is het zeker en vast mogelijk om een plaats in het linkerrijtje van de competitie te bemachtigen”, vertelt T1 Pieter Van der Sloten.

“In augustus spelen we in de Beker van West-Vlaanderen tegen een aantal eersteprovincialers zoals Wielsbeke.”

Nieuwkomer

Aaron Molisse (28) is een van de nieuwkomers bij KSK Beveren-Leie en spreekt meteen zijn ambities uit. “Eerst en vooral moet het de bedoeling zijn een goed en rustig seizoen te draaien”, begint Aaron. “Hopelijk maken we wat uitschieters mee en wie weet wat we dan zullen bereiken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.