Trainer Bruno Debo (KVK Westhoek – 2A): “Voorlopig roeien met de riemen die we hebben”

Voor coach Bruno Debo is versterking nog niet aan de orde. (foto Bart) © VDB / Margaux Capoen VDB / Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Westhoek verloor de belangrijke wedstrijd tegen Harelbeke. Een unieke kans om de kloof met de Ratten te dichten, ging verloren. “Zondag krijgen we tegen Wetten een nieuwe kans. Het is weer eens van moeten”, zegt coach Debo.

Voor de wedstrijd had voorzitter Willy Lemaire al gewezen op het gebrek aan aanvallend vermogen. “Voorlopig hebben we geen aanvallers die kunnen scoren. Met die ploeg wordt het moeilijk om het behoud te verzekeren. In voetbal draait het om doelpunten scoren en dat kunnen we voor het moment niet. Enkel Cremers scoorde al, maar de rest van de doelpunten kwam van middenvelders en verdedigers.”

De voorzitter kreeg na afloop van de wedstrijd gelijk. Seppe Gantois en Valentin Mahieu scoorden voor Westhoek, een flankverdediger en een centrale verdediger. “Als het zo verder gaat, zullen we tijdens de winterstop versterking nodig hebben”, aldus de voorzitter. Bij Westhoek wordt dus weer over versterking gepraat. In het verleden gebeurde dat wel vaker in Ieper, maar toen was wijlen André Ollevier er nog. Nu is het niet duidelijk of er iemand zijn rol wil of kan overnemen.

Winst zondag zou al een wereld van verschil maken

Voor coach Bruno Debo is versterking nog niet aan de orde. “De versterking staat vlak voor mij”, aldus Debo, doelend op Janis Coppin. “Maar zijn debuut zal pas rond de nieuwjaarsperiode zijn. Ik denk ook aan Ferenc Soenens, Kevin Chateau en Jasper Degels die we voorlopig moeten missen. Voorlopig is het dus roeien met de riemen die we hebben. Als er nog een aantal spelers kunnen terugkeren uit blessures, zijn dat ook versterkingen. Tegen Harelbeke speelden we een zwakke eerste helft, maar herpakten ons na de rust. Het doelpunt van Seppe Gantois viel te laat en dan kregen we kort daarna een derde doelpunt tegen. Geen verwijt naar doelman Colley, want die was goed op de hoge ballen.”

“Winst was een ideale gelegenheid om een goede zaak te doen. We kunnen er niet naast kijken dat we na vier thuiswedstrijden maar één keer de nul konden houden. Klagen heeft geen zin. We focussen ons beter op de wedstrijd tegen Wetteren. Winst zou al een wereld van verschil maken. Op basis van de resultaten zijn de Oost-Vlamingen niet beter dan ons”, besluit Debo. (EG)

Zondag 31 oktober om 15 uur: FC Wetteren – KVK Westhoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.