Tom Van Hyfte (Mandel United A) rekent op ommekeer

KFC MANDEL UNITED IZEGEM INGELMUNSTER - FRANCS BORAIN :.Nathan Durieux (L) gaat neer in een fel duel met Tom Van Hyfte (R) © VDB
Redactie KW

Mandel United A presteert in eerste Nationale voorlopig onder de verwachtingen. De Izegemse ploeg van coach Rudy Verkempinck slaagde er in vier wedstrijden nog niet in om een overwinning te boeken. De 35-jarige middenvelder Tom Van Hyfte, in het tussenseizoen overgekomen van OH Leuven, rekent op een snelle ommekeer, te beginnen al zondag bij KFC Rupel Boom.

“Beide ploegen zijn voorlopig eigenlijk met elkaar te vergelijken. Zowel Rupel Boom als Mandel United kwam door de versterkingen met een pak ambities aan de start maar voorlopig blijven de resultaten wat uit. De opdracht is dus nu om zo snel mogelijk een reeks neer te zetten zodat er snel aansluiting komt met ploegen uit de middenmoot.”

Mandel United slaagde er tegen Dessel Sport niet in om een eerste thuisoverwinning te boeken. “Onze coach had ons vooraf ingelicht dat Dessel over een stevig goed voetballend geheel beschikte. We waren echter niet onder de indruk en startten bijzonder goed, zonder echt aan grootse kansen te geraken. Bij een eerste tegenprik was het wel bingo. Mandel United kreeg nog voor de pauze een uitstekende kans op de gelijkmaker maar hun doelman stopte een strafschop. Erna probeerden we terug onze wil op te dringen maar op de counter slikten we nog twee goals.”

De spelersgroep voelt nog geen druk, ondanks de 2 op 12. “De buitenwereld zal die wellicht proberen op te leggen maar gelukkig reageren wij daar enorm volwassen op. De werkpunten zijn trouwens gekend: achterin pakken we te gemakkelijk tegendoelpunten terwijl voorin de bal moeilijker tegen de touwen gaat”, besluit de Ertveldenaar. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.