Thomas Depoorter (KSV Diksmuide A) naar KWS Houthulst A: “Dit is geen stap terug”

Thomas Depoorter.© MG
Thomas Depoorter.© MG
Redactie KW

Begin volgend seizoen zal de kleedkamer van KWS Houthulst A nieuwkomer Thomas Depoorter verwelkomen. Depoorter komt over na drie seizoenen KSV Diksmuide en trekt volgend seizoen het shirt van oranje-paars aan.

“Bij de gesprekken voor een contractverlenging in Diksmuide zijn we er niet uitgeraakt. Ik had dan nog een aantal andere opties en denk dat ik met de keuze voor Houthulst een juiste beslissing heb gemaakt”, opent de centrale verdediger.

Depoorter, die zijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge genoot, is niet de enige die volgend seizoen de overstap van Diksmuide naar Houthulst maakt. Eerder zette ook Nico Vandendriessche al zijn handtekening onder een contract in Houthulst. “Ik had al veel positieve dingen gehoord over de club van Nico. Vooral de uitstekende accommodatie en de goede staat van het veld spraken mij enorm aan. Ook Damon Dumoulin ken ik nog van in Diksmuide. Verder ken ik nog enkele jongens, al is het dan vooral van tegen te spelen.”

Over de ambities van de Houthulstenaren wil de Koekelarenaar zich nog niet te fel uitspreken. “We zullen proberen elke wedstrijd te winnen en dan zien we wel waar we zullen komen. Op termijn mogen we, met de ploeg die we hebben, wel de ambitie hebben om naar eerste provinciale te stijgen. Vandaar dat ik mijn transfer naar Houthulst geen stap terug vind”, besluit de 29-jarige. (BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.