SVD Kortemark stopt na dit seizoen met A-ploeg in tweede provinciale

SVD Kortemark A, hier in actie tegen KSV Veurne, stopt na dit seizoen in tweede provinciale A. © Bart
Redactie KW

SVD Kortemark stopt na dit seizoen met A-ploeg in tweede provinciale. Dat werd vrijdag door verschillende anonieme bronnen aan onze redactie bevestigd.

Donderdagavond werden de spelers van SVD Kortemark erover ingelicht dat hun club na dit seizoen de A-ploeg in tweede provinciale opdoekt. Reden daarvoor zou het vertrek zijn van sponsor Verduyn.

Groentebedrijf Verduyn

Daniël Verduyn sponsort met groentebedrijf Verduyn al jaren SVD Kortemark en is er ook voorzitter, maar zoon Alexander zetelt in het bestuur van SK Roeselare-Daisel.

De familie Verduyn heeft zijn zinnen nu volledig op de fusieploeg uit eerste provinciale gezet en trekt zich terug uit Kortemark.

Vierde provinciale

Voor SVD Kortemark komt er op die manier dus een einde aan vele jaren in de hoogste provinciale reeksen. Naar verluidt zullen ook enkele spelers en bestuursleden van Kortemark de overstap richting Roeselare-Daisel maken. Daarover zullen we de komende dagen en weken meer duidelijkheid krijgen.

SVD Kortemark heeft ook nog een B-ploeg in vierde provinciale, die wellicht wel gewoon blijft bestaan, maar dat werd nog niet bevestigd. (Red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.