https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

SV Loppem wil jonge elementen verder laten ontwikkelen

Dit SV Loppem trekt op teambuilding naar Maastricht eens de redding verzekerd is. Onze gesprekspartner T1 Birgen Baes staat uiterst rechts. © JPV
Redactie KW

De komst van hoofdcoach Birgen Baes betekende vijf jaar geleden een schot in de roos voor de Stormvogels. Hij oogstte twee eindrondes op rij maar kon de kers niet op de taart plaatsen, vooral door pure pech.

Dan mocht hij alsnog een promotie vieren toen zijn jongens op de tweede stek prijkten, na het superbe VVC Beernem, op het moment dat Corona de competitie stillegde in de lente van 2020. De daaropvolgende editie duurde slechts enkele weken. Birgen Baes is overtuigd dat zijn jongens nooit in degradatiezorgen zouden betrokken geraakt zijn. Ook nu denkt hij evenmin aan de lagere reeks.

“Laat ons proberen een rustig seizoen af te werken, met als bijkomende doelstelling het verder laten ontwikkelen van jonge spelers met de steun van enkele meer ervaren elementen. Daarbij putten we voornamelijk uit elementen die binnen de eigen vereniging worden opgeleid.”

Birgen Baes voelt zich heerlijk thuis langs de Begonialaan. Met de jonge Steven Lamont stelde hij een T2 aan die bereid is te leren en de handen uit de mouwen steekt. De assistent is tevens verantwoordelijk voor de beloften. Volgende neofieten werden binnengehaald: Wannes Borms (Zarren), Tristan Gilliaert (Steenbrugge), Vincente Gits (Lissewege), Marim Stockx (Eernegem), Jan Van Haecke (Heist), Jordy Van Acker (Oostduinkerke) en Ward Onderbeke (Maria-Aalter).

Stage naar Maastricht

De competitie start met een trip naar Dosko Kanegem. Verder in september volgen Ardooie thuis, Snaaskerke uit en Veurne thuis. Oktober start met een aansprekende derby op het veld van VVC Beernem. Birgen Baes: “In vergelijking met derde provinciale worden we nu geconfronteerd met verdere verplaatsingen naar voor het grote publiek uit onze entiteit minder bekende rivalen. Wees gerust dat ik op de hoogte ben van hun manier van voetballen. Vergeet niet dat ik zelf ettelijke jaren speler en coach was in Adinkerke, nabij de Franse grens hé.”

“In eerste instantie hoop ik dat we mogen blijven voetballen want een jaar stilliggen, daar heeft niemand iets aan. Wij zijn allemaal gewoon van onze weekends in het teken van die sublieme passie te laten verlopen toch? Na vijf duels afgelopen kampioenschap konden we niet oordelen hoe goed of hoe slecht we de overgang verteerd hadden. Nu komt het erop aan het behoud te verzekeren.”

Brute pech

“Je werkt vele jaren toe naar tweede provinciale, dat lukt uiteindelijk en dan zou het doodzonde zijn om dit mooie groepsresultaat teloor te laten gaan. Het wordt niet simpel, temeer dat ook bij mijn jongens het blessureleed toesloeg. In de pers lees ik over ettelijke spierletsels na de coronastop. Bij ons is het eerder brute pech.”

“Olivier Verhé bijvoorbeeld bleef met zijn studs haperen in het lange gras en zal een heel seizoen buiten strijd zijn. Jordy Van Acker zijn we zes maanden kwijt, mijn spits Jari Gilliaert blijft nog minstens vier weken in de gekwetstenboeg net als Nathan Winderickx. We opteerden voor een langzame trainingsopbouw, bleven de hele voorbereiding gespaard van spierletsels maar dan sloeg toch de pech toe.”

“In alle eerlijkheid, na corona ontbreekt het engagement bij sommige van mijn jongens. Een week voor de competitie moest ik schrapen om voor een vriendenduel een valabele ploeg op te stellen en vertrokken twee smaakmakers op reis. Eéntje was ziek en nog twee waren uitgenodigd voor een trouwfeest. Dat betekent vier gekwetste spelers, twee reislustige kernleden, één zieke en twee die in een feest zaten, zeg maar negen afwezigen tijdens het allerlaatste duel waar wij als trainers één en ander hadden kunnen uitproberen. We zullen het hele kampioenschap moeten harken, allicht net zoals zovele rivalen.”

“Anderzijds, met het oog op het behalen van punten denk ik over het meest hechte geheel te beschikken in die vijf jaar dat ik de sportieve leiding heb in Loppen. We moeten proberen te debuteren met drie punten en daarna komt het erop aan zo vlug mogelijk de oogst binnen te halen die onze veiligheid garandeert. De stage naar Maastricht viel in het water door corona. Op het moment dat we rekenkundig gered zijn gaan we wel naar die prachtige stad in Nederland.”

Ward Onderbeke terug van weggeweest

Dit is de kern waarmee SV Loppem hoopt op het behoud in tweede provinciale: Nicola Wellens, Stijn Moeyaert, Nicolas Tant, Laurens De Loof, Glenn Meesschaert, Henri Vandierendonck, Hendrik De Winne, Alagie Janko Sawo, Nathan Winderickx, Kjell De Cock, Maarten Van Houcke, Milan Ruysschaert, Olivier Verhé, Jari Gilliaert, Patryk Suchomski, Lucas Van Meenen, Jordy Van Acker, Karim Stockx, Jan Van Haecke, Tristan Gilliaert, Matthijs Dossche, Willem Verhelst, Sebastien Vandermeersch, Niels Vandepopuliere, Wannes Borms en Ward Onderbeke. Laatstgenoemde scoorde twee jaar geleden aan de lopende band voor SV Loppem, beproefde vervolgens zijn geluk bij Maria-Aalter maar keerde naar de schaapstal terug.

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.