https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stefaan Ameel volgt Jo Cappelle op als T1 bij KFC Varsenare

V.l.n.r.: Yannick Bousson (sportief verantwoordelijke), Stefaan Ameel (T1), Steven Lampo (T2) en Danny De Coninck (algemeen coördinator).© JPV
V.l.n.r.: Yannick Bousson (sportief verantwoordelijke), Stefaan Ameel (T1), Steven Lampo (T2) en Danny De Coninck (algemeen coördinator).© JPV
Redactie KW

Na drie jaar Jo Cappelle volgden evenveel seizoenen Rik Bouckaert bij de hoofdmacht van KFC Varsenare. Afgelopen kampioenschap keerde Jo Cappelle terug naar de schaapstal en werd Rik Bouckaert bedankt voor bewezen diensten.

De vereniging, die toonaangevend blijft voor de doorstroming van eigen jeugd, zocht een opvolger voor de functie van T1 in eigen middens. Ook besloot ze een tweede ploeg boven de doopvont te houden in klimmen en dalen. Danny De Coninck, algemeen coördinator en gerechtigd correspondent, geeft tekst en uitleg. “Enkele weken geleden besliste onze hoofdtrainer Jo Cappelle om met onmiddellijke ingang en omwille van persoonlijke redenen zijn functie bij KFC Varsenare neer te leggen. We bedanken Jo voor alle mooie momenten die hij de vereniging recent en in het verleden heeft bezorgd.

Na denkwerk en overlegmomenten binnen de sportieve cel heeft KFC Varsenare ervoor gekozen om T2 Stefaan Ameel, die dit seizoen uit onze eigen jeugdopleiding doorstroomde de kans te geven als T1. Het doet ons een groot plezier om, naast tal van spelers, een hoofdcoach uit eigen midden te kunnen aanstellen. Deze promotie van Stefaan heeft tot gevolg dat een nieuwe assistent moest worden aangeduid. Daarvoor zijn we uitgekomen bij Steven Lampo, jarenlang vaandeldrager en aanvoerder van ons A-team en nu terug aan boord gehaald als T2.

De twee sportief verantwoordelijken voor ons eerste elftal tonen zich alvast zeer gemotiveerd en krijgen alle vertrouwen om samen met onze jonge talentrijke spelersgroep te bouwen aan de sportieve toekomst. Keepertrainer Dimitri Claeys, die al eerder vanuit eigen jeugd doorstroomde, blijft op post.”

Trainers Academy

Dany De Coninck heeft nog nieuws te melden: “Aansluitend werd ook beslist om volgend seizoen een tweede eerste ploeg in lijn te brengen : KFC Varsenare B. Het team zal uitkomen in vierde provinciale en bestaan uit een kern die volledig werd samengesteld met spelers uit eigen opleiding. Wesley Bonamie zal de spelers begeleiden. Hij maakt als kersvers T1 de overstap uit ons arsenaal jeugdtrainers, en zal bijgestaan worden door onze hondstrouwe beloftencoach Rony Deprez.”

“Na de eerdere oprichting van de G-ploeg, samen met KSV Jabbeke en VKSO Zerkegem en het dit seizoen afgesloten samenwerkingsverband met Cercle Brugge KSV, zetten we hiermee verder de toon voor de toekomst van KFC Varsenare. In dit verband wordt volgend seizoen ook onze Trainers Academy terug opgestart. Dit is een ideale en laagdrempelige voorbereiding om jeugdtrainer te worden.

Iedereen met een warm hart voor voetbal en jeugd is welkom. Je kan inschrijven of vrijblijvend bijkomende informatie inwinnen via danny_deconinck@telenet.be .

Voor komend seizoen hebben we nog twee vacante plaatsen in de bovenbouw voor een interprovinciale jeugdtrainer in het bezit van een UEFA B diploma. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met onze TVJO Yannick Bousson via yannick.bousson@telenet.be .”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten