https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stefaan Ameel debuteert als hoofdcoach bij KFC Varsenare

Kersverse T1 Stefaan Ameel voelt zich heerlijk thuis op en rond het kunstgrasveld van KFC Varsenare.© Jean-Pierre Vanheerswynghels
Kersverse T1 Stefaan Ameel voelt zich heerlijk thuis op en rond het kunstgrasveld van KFC Varsenare.© Jean-Pierre Vanheerswynghels
Redactie KW

Een paar maanden geleden besliste toenmalig T1 Jo Cappelle om wegens persoonlijke redenen met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen. De sportieve cel opteerde om T2 Stefaan Ameel, doorgestroomd uit de eigen jeugdopleiding, alle kansen te gunnen.

“Als negenjarige pagadder startte ik bij Cercle Brugge. Ik doorliep er alle jeugdrangen en vertrok pas als 21-jarig talent”, grasduint de nieuwe T1 Stefaan Ameel in zijn voetbalcarrière. “Het B-elftal bleek mijn einddoel, daar beleefde ik supertijden. Vervolgens stapte ik over naar KFC Varsenare en daarna naar KSV Oostkamp.”

“Met spijt in het hart stopte ik veel te vroeg wegens beroepsredenen. De combinatie met de broodwinning lukte niet meer. Ik was toen maar 24. Toch liet de microbe mij niet los en ik bood me in Varsenare aan als jeugdtrainer van de allerkleinsten. Alle reeksen doorliep ik, van U8 tot en met U19. Dat zou ik trouwens alle collega’s aanraden: zet alle stappen. Voor mij betekende die manier van werken een sublieme leerschool.”

Stroomversnelling

“Van U19 maakte ik de sprong naar assistent van Jo Cappelle in de voorbije competitie die slechts een paar weken duurde. De afspraak met de sportieve staf was om enkele jaren samen de stormen te trotseren. Vervolgens zou ik dan het hoofdtrainerschap waarnemen. De beslissing van Jo plaatste alles in een stroomversnelling.”

“Geen moment aarzelde ik, mijn hele carrière probeerde ik te stelen met mijn ogen, volgde alle cursussen tot en met Uefa B en voel mij meer dan klaar. Op communicatief vlak ben ik het voor mijn dagelijks brood gewoon om met mensen onder mij te werken. Oefensessies leiden is mijn tweede natuur en met de aanstelling van Steven Lampo krijg ik er een onvoorstelbare kenner van het provinciale wereldje in klimmen en dalen bij.”

Grote eer

“Dit is een heel mooie club die blijft groeien en bloeien. Dat ik dergelijke jonge en talentvolle groep mag leiden beschouw ik als een grote eer. Wil en attitude zijn zeker aanwezig. Druk? We mogen niet in de problemen komen maar voor de rest zien we wel waar attractief voetbal ons brengt.”

“Op termijn mogen we ons wel voldoende ambitieus tonen”

“Op termijn mogen we ons wel voldoende ambitieus tonen om een volgende stap te zetten, de toekomst zal uitwijzen wanneer. Aan mijn ontwikkeling als trainer werkte ik bij alle jeugdcategorieën, ook vraag ik regelmatig advies aan collega-trainers. Waar je voor verantwoordelijk bent moet je graag doen, de invulling van je vrije tijd dient goed aan te voelen. Het is mijn vaste overtuiging dat het zal klikken met bestuur, medetrainers, spelers en supporters. Vergeet niet dat ik KFC Varsenare door en door ken, hé.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.