https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sander De Deygere:“Zeker tegen mijn ex-ploeg wil ik winnen”

Sander De Deygere. (foto AD)
Redactie KW

De 28-jarige Sander De Deygere maakte vijf jaar geleden de overstap van KVC Ardooie naar Club Roeselare. Zondag staan beide teams tegenover elkaar. De Rumbekenaar zal zijn ploegmaats extra oppeppen om voor de volle pot te gaan, net als tegen Dosko Kanegem.

“Tegen Kanegem hebben we echt een puike prestatie neergezet”, vertelt Sander De Deygere. “Het balbezit was zeker 70-30 procent in ons voordeel. Spijtig genoeg werd dit voor de pauze nog niet vertaald in doelpunten. Erna stond het kanon van onze spitsen wel iets scherper, zelf nam ik tien minuten voor affluiten de laatste twijfels weg met een kopbaldoelpunt.”

Enkele geblesseerden

“Met vier op zes tegen Varsenare A en Dosko Kanegem zijn we bijzonder tevreden”, klinkt het. “Onze status staat nog steeds op ongeslagen en daarmee blijven we mooi mee met de grote bende in de klassering. Bedoeling is om deze positieve tendens zo lang mogelijk vast te houden, ook na de trip naar Ardooie. Zelf wil ik eigenlijk alle wedstrijden winnen, maar zeker tegen mijn ex-ploeg. Niet omdat ik met een wrang gevoel terugblik, want ik zie nog enkele gewezen ploegmaats en bestuursleden terug.”

De kans bestaat dat coach Francky Mestdagh enkele verschuivingen zal moeten uitvoeren in Ardooie. “We zijn inderdaad niet ongehavend uit de strijd gekomen tegen de Doskovieten. Onze topschutter Gertjan Vandewege moest er al voor de pauze af met een hamstringblessure, Ook Simon Leroy en Karim Khaouiry gingen vroegtijdig naar de kant met kleine blessures. Die zullen nu nauwlettend opgevolgd worden in aanloop naar de derby. Risico’s gaan we zeker niet nemen, op de bank hebben we nog voldoende talentrijke jongens om hun eventuele afwezigheid op te vangen”, besluit de kinesist die ook dit jaar weer in de Roeselaarse defensie wordt uitgespeeld. (SBR)

Zondag 19 september om 15 uur: KVC Ardooie – Club Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.