Pieter-Jan Ghyselen ruilt FWDM voor KVC Ardooie (2A)

Pieter-jan Ghyselen. © MG
Redactie KW

Het bestuur van tweedeprovincialer KVC Ardooie stelde Pieter-Jan Ghyselen aan als hoofdcoach, dit als opvolger van Filip Comptaert. De 34-jarige leraar komt over van de damesploeg FWDM, dat in eerste nationale uitkomt. Zijn eerste opdracht is met KVC het behoud verzekeren.

“De beslissing om met onmiddellijke ingang de dames in Merkem te verlaten is er grotendeels gekomen door mijn gezinssituatie, die in december uitgebreid wordt. Het zou voor mij dan bijna onmogelijk zijn om nog drie keer per week te trainen en daarnaast ook nog eens bijna elke week het ganse land af te schuimen voor de verplaatsingen. Vandaar dat ik het aanbod van KVC Ardooie direct overwogen en later aanvaard heb. Het is ook geen volledig nieuwe club, wat betreft de spelers dan toch. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat deze ploeg duidelijk beneden zijn waarde staat. Aan mij nu om via eigen accenten het niveau op te krikken en het doelpuntensaldo gevoelig op te krikken naar een veilige plaats in de grijze middenmoot. Voorlopig is dit ook mijn enige opdracht die ik meekreeg van het bestuur, de rest zien we later dan wel.”

Via social media

Na het onverwachte ontslag van Pieter-Jan Ghyselen moet eerste nationaler FWDM A dus op zoek naar een nieuwe trainer .“Het was een totale verrassing toen Pieter-Jan mij zondagmorgen liet weten dat hij om privéredenen afzag van een verdere samenwerking”, zegt bestuurslid Jasmine Vanysacker. “Zaterdag was hij nog aanwezig op onze uitwedstrijd in Tienen, maar door een schorsing voor drie gele kaarten mocht hij niet coachen vanop de bank. Ik vind het wel jammer dat we nog geen dag later via de sociale media moeten ontdekken dat hij bij een andere ploeg aan de slag gaat. Verder is het niet de bedoeling om een negatief beeld te scheppen, want we waren zeer tevreden over onze samenwerking. Qua profiel paste Pieter-Jan zeer goed bij de club en hij heeft ons ook veel bijgebracht. Bovendien was het door de omstandigheden rond corona geen ideale periode om als trainer aan de slag te zijn, en Pieter-Jan heeft op een creatieve manier veel tijd geïnvesteerd in de individuele begeleiding van de speelsters. Alhoewel het ontslag voor de meeste speelsters door de berichten op de sociale media geen echt nieuws meer was, ben ik op de maandagavondtraining wat duiding gaan geven over de directe toekomst. Met de komst van leider KV Mechelen en de verplaatsing naar AA Gent dat tweede staat, komt dit ontslag wat ongelegen. Het is niet de bedoeling dat Filip Swaenepoel die de maandagtraining leidde, naast zijn taak als trainer van FWDM B, er nog eens de trainingen en coaching van de A-ploeg bijneemt. Terwijl we op zoek zijn naar een nieuwe T1 zullen Benny Jonckheere en Jozefien Heyte de trainingen en de wedstrijdbegeleiding van de eerste ploeg op zich nemen. Gezien het tijdstip van het seizoen wordt het ook niet simpel om een opvolger te vinden, die beantwoordt aan het profiel dat wij voor ogen hebben. Kandidaat trainers kunnen een mail met cv sturen naar jasminevanysacker@hotmail.com. (SBR/PB)

Zaterdag 20 november om 16 uur: FWDM A – Yellow Red KV Mechelen A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.