Pieter Geldof, kapitein KFC Varsenare A (2A): “Attractief voetbal brengen”

Pieter Geldof maakt al meer dan tien jaar deel uit van het eerste elftal. (foto JPV)
Redactie KW

Pieter Geldof runt een praktijk als kinesist in Oostkamp. Ook zijn lichaam verzorgt hij optimaal. Na drie overwinningen op rij bedraagt het verschil tussen KFC Varsenare A en lijstaanvoerder Club Roeselare één schamel puntje.

Pieter Geldof rept met geen woord over prijzen pakken. “Attractief voetbal brengen blijft onze enige ambitie. Bij aanvang van het kampioenschap liet T1 Jo Cappelle weten dat hij zou vertrekken. Zijn assistent Stefaan Ameel nam over. Wij kennen hem allemaal en wisten waartoe hij in staat is. De nieuwe eerste in bevel werd gekoppeld aan Steven Lampo, die na een sabbatjaar naar de schaapsstal terugkeerde.”

“Voornoemd duo kneedde een geheel uit een piepjonge brigade. We zitten in een goede flow maar gaan daardoor niet zweven. We worden optimaal begeleid en weten wat ons te doen staat tijdens de wedstrijden.”

Zegereeks voortzetten

“Al meer dan tien jaar heb ik het genoegen als vaste waarde uitgespeeld te worden bij een prachtige vereniging. De jeugdreeksen doorliep ik bij Cercle Brugge om op mijn zestiende naar Varsenare te trekken. Binnen de kortste tijd debuteerde ik in de eerste ploeg. Ik heb al een titel en enkele eindrondes op mijn palmares staan.”

“Nu werken we van week tot week. Ettelijke jaren vormde ik, samen met Steven Lampo, het centrum van de verdediging. Nu neem ik zijn leidersrol wat over, motiveer en stuw mijn jongere ploeggenoten. Er wacht ons een verplaatsing naar VV Tielt, de nummer twaalf.”

“Van onderschatting is geen sprake, telkens weer leggen wij onze kop voor de bal, tegen een koploper of tegen een rivaal uit de onderste gelederen. De automatismen zitten in ons geheel geslepen. We hopen onze zegereeks voort te zetten, want als voetballer geniet je intens als je drie punten sprokkelt.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.