Philip Van Eeghem zegt zijn voorzitter alle steun toe: “Piet zal KFC Heist altijd koesteren”

Philip Van Eeghem.© JPV
Philip Van Eeghem.© JPV
Redactie KW

Voor Eerste Schepen Piet De Groote geraakte alles in een stroomversnelling. Hij is door het Knokse schepencollege voorgedragen als opvolger van burgemeester Leopold Lippens. Piet De Groote is ook voorzitter van KFC Heist. We gingen te rade bij zijn naaste medewerker, sportief verantwoordelijke Philip Van Eeghem, met de vraag of Piet De Groote nog één en ander zal kunnen combineren.

“Het is nog veel te vroeg om daar een antwoord op te geven. Een zaak is zeker, onder leiding van onze voorzitter, die alle vergaderingen bijwoont ondanks een drukke agenda, groeiden we uit tot een stabiele vereniging op alle vlakken. KFC Heist organiseert binnen enkele weken een persconferentie en ik ben overtuigd dat Piet De Groote KFC Heist altijd in zijn hart zal koesteren.”

“Wij hebben onze jongens een voorstel voorgelegd waarbij alle wedstrijdpremies worden gereduceerd en iedereen hetzelfde bedrag zal voorgeschoteld krijgen. Hierdoor verloren wij een zevental vaste waarden, die we alle succes toewensen, maar we trokken jeugdige vervangers aan en blijven financieel gezond. Het was gewoon een stap die we moesten zetten om de pandemie te counteren.”

A-kern op punt

Onze A-kern staat op punt, we beschikken over 23 effectieven, geleid door onze trainers Dimitri Delporte en Philip Heinkens. De B-kern, die uitkomt in vierde provinciale, telt 17 leden, iedereen blijft, ook de trainers Serge Van Poucke en André Vandenberghe. Ook onze jeugdwerking groeit en bloeit.”

“Vorige week lijfden we van de beloften van Knokke Victor Elferink en Jan Claessens in. Op de valreep kwam daar nog Jeremy Tulunga bij, een ex-beloften van Club Brugge, die slechts 1,68m groot is maar naar verluidt over schitterende voeten beschikt. Op extra sportief vlak beschikken we over een verantwoordelijke voor elk departement, zoals voor logistiek, events, financiën en noem maar op. Ze beheersten stuk voor stuk hun materie en respecteren hun voorzitter tot en met. Dat zal nooit veranderen, wat ook de toekomst voor ons in petto heeft.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier