Philip Van Eeghem volgt Piet De Groote op als voorzitter van KFC Heist

Philip Van Eeghem is de nieuwe voorzitter van KFC Heist.© (Foto JPV)
Philip Van Eeghem is de nieuwe voorzitter van KFC Heist.© (Foto JPV)
Redactie KW

Na het overlijden van de alom geliefde burgemeester Graaf Leopold Lippens nam Eerste Schepen Piet De Groote de sjerp over in Knokke-Heist. Die enorme verantwoordelijkheid bleek niet de combineren met het voorzitterschap van zijn geliefkoosd KFC Heist.

De burgervader wil de voetbalploegen uit zijn gemeente, Royal Knokke FC, KFC Heist en VV Westkapelle, op gelijke voet helpen en steunen. De opvolger is gekend: sportief verantwoordelijke Philip Van Eeghem. In zijn eerste interview als preses roemt de Heistenaar vanzelfsprekend zijn voorganger. “Gedurende 14 seizoenen verrichtte Piet baanbrekend werk voor KFC Heist. Toen hij mij aan boord haalde overtuigde hij met een vlekkeloos en ambitieus plan. Anderzijds mocht ik op sportief vlak mijn ding doen. Toen ik onlangs een besparingsactie implementeerde steunde Piet mij evenzeer. We komen uit een moeilijke tijd en stelden ons de vraag niet of er sponsors zouden afhaken, maar wel hoeveel.”

André Vanlerberghe en Wilfried Desmedt

“Naast mijn voorzitterschap blijf ik de sportieve verantwoordelijkheid leiden terwijl ik tevens het eerste aanspreekpunt zal worden voor de sponsors. We maken ons op voor een nieuw, hopelijk normaal verlopend kampioenschap, met een vernieuwd en verjongd geheel in tweede provinciale en met ontluikende talenten in vierde provinciale. Onze bestuursploeg werd drastisch verjongd en uitgebreid. We mogen niet vergeten dat we boegbeelden als André Vanlerberghe en Wilfried Desmedt verloren wegens sterfte. Een groep opvolgers verricht titanenwerk om die aderlating ongedaan te maken. Ik ben overtuigd dat ze mijn persoontje evenveel zullen steunen als mijn voorganger, die ik trouwens altijd zal mogen raadplegen. Het voorzitterschap van KFC Heist is een grote eer, ik zal die prachtvereniging met hart en ziel vertegenwoordigen.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier