Mathias Vackier (KVC Ardooie 2A) aan de kant met hartproblemen

VC Ardooie - SV Moorsele : Karim Ameraouy van Moorsele gaan neer na bosting met Mathias Vackier. © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

In tweede provinciale A had KVC Ardooie na een sterke voorbereiding gerekend op een seizoen steevast in de linkerkolom. Voorlopig blijft de ploeg van coach Filip Comptaert onder de verwachtingen presteren. Een verzachtende omstandigheid is ongetwijfeld de afwezigheid van sterkhouder Mathias Vackier, nu al zeker tot na Nieuwjaar.

“Na een sterke voorbereiding had ik er echt wel zin in om er stevig in te vliegen bij KVC”, opent de 30-jarige zelfstandig marktkramer. “In de laatste oefenmatch liep ik echter een scheurtje in de hamstrings op. Gevolg was een rustperiode van een kleine maand. Eens hersteld van dat sukkelde ik met een enkelblessure maar nog was het leed niet voorbij. Enkele weken geleden kampte ik met een zware angina, gepaard met een stevige druk op mijn borststreek.”

Geen risico’s

“Mijn huisdokter wilde geen risico’s nemen en nam een bloedstaal. Nog dezelfde avond werd ik opgeroepen naar AZ Delta. Men had immers een ontsteking op mijn hartspier ontdekt. Onmiddellijk werd ik voor zes dagen op de dienst hartbewaking gelegd. Daar wist mijn cardioloog te vertellen dat een hartinfarct heel nabij was bij de minste inspanning. Dan begin je als voetballer wel eens na te denken.”

“Ik ga dus zeker de raad van de artsen opvolgen en dat is niet sporten tot in januari. Dan zal ik een nieuwe MRI-scan moeten nemen. Als de ontsteking weg is, mag ik op rustige wijze hervatten. Natuurlijk volg ik de ploegprestatie op de voet. Nog geen competitieminuut heb ik eigenlijk gemist en daaruit moeten we besluiten te weinig punten te hebben volgens het geleverde spel. Enkel tegen Club Roeselare verloren we terecht, in alle andere matchen konden we ook gewonnen hebben. We zitten dus een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Stilaan keert iedereen na blessure terug in de selectie en dat zal het de trainer gemakkelijker maken. De komende twee weken zijn wellicht van levensbelang met een thuiswedstrijd tegen Varsenare en uit naar Kanegem. In principe zijn dit twee haalbare kaarten, laat ons duimen dat we ook zes op zes tegen hen halen.”

Zondag 17 oktober 15 uur: KVC Ardooie – KFC Varsenare A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.