https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mathias Timmerman: “Plaatsen voor basiself zijn duur”

Mathias Timmerman. © SM
Redactie KW

In tweede provinciale A brak KVC Ardooie met de slechte traditie om minder te starten. Na twee speeldagen staat Filip Comptaert en co nog altijd met het maximum van de punten. Zondag kijkt men dan ook reikhalzend uit naar de komst van Club Roeselare. De betrachting is om op kop te blijven.

“Tijdens de voorbereiding hebben we echt gezwoegd om klaar te zijn voor de competitiestart”, aldus de 24-jarige rechtsback Mathias Timmerman. “We wilden immers niet zoals de voorgaande jaren meteen achter de feiten moeten aanlopen. De derby tegen Zwevezele B werd onmiddellijk gewonnen en ook tegen Loppem was het prijs. De omstandigheden waren nochtans niet ideaal want de thuisploeg kreeg twee strafschoppen, maar de redding van doelman Djerdi gaf ons nieuwe hoop. Finaal hebben onze spitsen elk met een doelpuntje nog de scheve situatie kunnen rechtzetten.”

Doel bijstellen

En nu dus Club Roeselare? “Voor mij is dit een wedstrijd net als alle andere, maar voor bepaalde spelers en begeleiders ligt dit blijkbaar anders. Vandaar dat we zeker thuis de volle pot willen halen. Of we daarin gaan slagen, is moeilijk in te schatten voor mij want ik ken niemand van deze ploeg. Alleen weet ik dat ze nu ook nog ongeslagen zijn met vier op zes.”

Met Mathias Vackier zit nog een belangrijke pion in de lappenmand, maar zijn vervanger doet het momenteel uitstekend. De plaatsen zijn en blijven dus heel duur voor de basiself, maar dat maakt het net interessant om mooie uitslagen te boeken. Vooraf hadden we als ambitie de rechterkolom uitgesproken zonder zorgen. Als het zo blijft lopen, kunnen we de doelstellingen rond Nieuwjaar misschien wel bijstellen.” (SBR)

Zondag 19 september om 15 uur: KVC Ardooie – Club Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.