Laatste seizoen voor Timothy Craeye (KSV Veurne – 2A): “Mooi om mijn carrière hier te kunnen afsluiten”

Timothy Craeye (rechts). (foto Bart) © VDB
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

KSV Veurne bleef thuis tegen rode lantaarn Ardooie op een 0-0-gelijkspel steken en liet zo de unieke kans liggen om mee aan de leiding te komen. Kapitein Timothy Craeye blikt vooruit op de verplaatsing naar Snaaskerke.

“Tegen Ardooie hebben we toch iets laten liggen”, blikt Timothy Craeye nog even terug. “We voetbalden wel wat minder goed dan de twee weken ervoor. Tegen een sterk blok konden we net iets te weinig brengen om tot echt uitgespeelde kansen te komen. Maar we staan nog steeds vierde op slechts twee puntjes van de leider, dus kunnen we niet anders dan tevreden zijn over hoe het momenteel loopt.”

“We zullen blijven naar boven kijken, maar er staan ook heel wat ploegen net achter ons. Het is een hele rare competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Het is elke week opnieuw moeilijk om de ploegen in te schatten en dat zie je ook aan de verrassende uitslagen die er week na week zijn.”

“Wij beschikken dit seizoen over een groep die qua sterkte vergelijkbaar is met die van de voorbije jaren. We hangen goed samen en hebben een leuke mix van ervaring en jonge spelers. Het behoud blijft ons hoofddoel, maar gezien onze seizoensstart en het goede spel, denk ik dat we iets hoger mogen mikken. De linkerkolom moet realistisch zijn.”

Het behoud blijft ons hoofddoel, maar we mogen nu iets hoger mikken

De 34-jarige Veurnenaar is intussen bezig aan zijn derde seizoen bij KSV Veurne. “Normaal gezien wordt het mijn laatste seizoen als voetballer. Het lichaam, en dan vooral de rug, wil steeds minder mee. Ook de combinatie met werk en gezin is niet altijd meer ideaal. Ik zal eerst zoveel mogelijk proberen te genieten van dit seizoen en daarna zien we wel, maar normaal zijn het dus mijn laatste maanden als voetballer.”

De Veurnse kapitein is alvast blij dat hij zijn carrière bij een club als KSV Veurne zal kunnen afsluiten. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin in een groep waarin ik veel mensen al jaren ken. Veurne is een aangename club om voor te spelen: een leuke kantine, toffe groep en ook veel ambiance naast het veld. In Veurne krijg je het totaalplaatje. Het is dus mooi om mijn carrière hier te kunnen afsluiten.”

Zondag maakt Veurne de verplaatsing naar KSK Snaaskerke, dat met 11 punten in de buik van de klassering hangt. “Zij gingen afgelopen weekend verrassend winnen bij leider Heist, dus dat toont nog maar eens dat alles mogelijk is in deze reeks. Het zal zoals elke week knokken worden, want Snaaskerke staat erom bekend een stevige ploeg te zijn”, besluit Timothy, die in het beroepsleven voor de provincie West-Vlaanderen werkt.

Zondag 21 november om 15 uur: KSK Snaaskerke – KSV Veurne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.