KSK Beveren-Leie speelt vanaf nu op kunstgras

© (Foto EC)
Redactie KW

Tweedeprovincialer KSK Beveren-Leie speelt komend voetbalseizoen op een gloednieuw veld. Geen gewoon gras meer, wel kunstgras met houtkorrels.

Het is een van de vier velden die in Groot-Waregem werden aangelegd. Onder meer het vorige kunstgrasveld van Zulte Waregem was aan vervanging toe en werd bij deze vernieuwd. Ook de plaatselijke voetbalploegen van Desselgem en Sint-Eloois-Vijve werden verwend met een nieuw veld.

Op 20 augustus nam de stad Waregem en de voetbalploeg het nieuwe plein officieel in gebruik. “We zijn blij dat onze accommodatie vernieuwd werd en we bedanken de stad hiervoor”, liet Claude Bamelis, voorzitter van KSK Beveren-Leie, op de spelersvoorstelling weten. “Onze spelers krijgen nu een unieke kans om te tonen wat ze kunnen.”

Niet alleen kunstgras

Aannemer van dienst voor het project was Stadsbader. Naast het aanleggen van een veld, zorgden zij in Beveren-Leie ook nog voor een nieuw recreatief oefenveld in kunstgras, een heraanleg van paden naar en rond het veld en de kantine, een optimalisatie van de looppiste en een nieuwe fietsenstalling. Het totale kostenplaatje voor deze Waregemse deelgemeente wordt geschat op zo’n 697 688,84 euro.

Naast de jeugd en eerste ploeg van Beveren-Leie varen ook twee clubs uit het liefhebbersvoetbal wel met het nieuwe veld. Zo kan de accommodatie van KSK meer en intensiever gebruikt worden door verschillende groepen. (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.