KFC Heist koestert ambities met verjongde kern

Dit is het Heistse geheel dat in tweede provinciale furore hoopt te maken. Staande uiterst links: de nieuwe voorzitter Philip Van Eeghem, met ernaast T1 Dimitri Delporte. © JPV
Redactie KW

Het was feest in het majestueuze stadion De Taeye. Terwijl de dames in actie traden, zat de tent naast de kantine vol met enthousiaste fans. De eerste ploeg verzamelde aan een tafel in de gelagzaal en maakte zich op zich te meten met Excelsior Zedelgem.

De piepjonge Xander Vanpoucke wist dat zijn coach hem speelminuten zou gunnen. “Ik hoop zoveel mogelijk aan bod te komen al wil ik niet lopen voor ik kan gaan.” Nathan Maes komt over van KSC Blankenberge, waar hij alle jeugdrangen doorliep. “Al ettelijke jaren hield ik contact met Dimitri Delporte en nu heb ik toch beslist om onder zijn vleugels verder te voetballen. Ik ben spits van opleiding en zal dus moeten scoren bij dit jong geheel. Vrienden van vroeger omringen mij en zullen mij wel in stelling brengen.”

Leeftijdsgenoten uit de regio

T1 Dimitri Delporte blijft altijd rustig. Hij maakt zich op voor een probleemloos seizoen. “Gasten van de streek, die afvallen bij Knokke en Blankenberge, kunnen bij ons terecht. Dit is de filosofie van de nieuwe voorzitter. De jeugd die afgelopen kampioenschap al is doorgeschoven krijgt nu versterking van leeftijdsgenoten uit de regio. We hopen op een leuk kampioenschap maar het lijkt me van het allergrootst belang dat we het behoud verzekeren. Ik heb er alle vertrouwen in want ik zie hier serieus wat talent rondlopen.”

Talent verscholen

Voorzitter Philip Van Eeghem volgde in maart jongstleden Piet De Groote af, die nu burgemeester is van Knokke-Heist. Hij straalt in piekfijn verzorgde outfit en stond erop iedereen hartelijk te begroeten. “Ze spreken mij aan met president, een mooi woord toch? Sta ik voor een zware uitdaging? Ik ben veel gewoon hoor. We zullen allerminst een mal figuur slaan. We beschikken over een sublieme groep, ze vechten voor elkaar en er zit serieus wat talent in verscholen. Als voorzitter moet ik op de hoogte zijn van alles en ja, ik heb een boontje voor onze jeugdwerking. Ook onze beleidsploeg hebben we serieus verjongd, al mijn medewerkers geven dagelijks het beste van zichzelf. Laat ons maar de middenmaat viseren in tweede provinciale terwijl onze B-ploeg in vierde provinciale ook wel de nodige punten zal sprokkelen. Zijn ze er klaar voor dan testen we ze in de hogere reeks. We starten de competitie op zaterdagavond 4 september met een thuismatch tegen Lichtervelde. We zullen meteen weten hoe zwaar we wegen. Laat het kampioenschap maar starten.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.