Jess Malfait bezig aan laatste weken bij SK Nieuwkerke (2A): “Banden voor het leven opgebouwd”

Jess Malfait. (foto EF)
Anton Peene Reporter

Jess Malfait scoorde tegen leider SC Zonnebeke het enige doelpunt en zo pakte SKN zes op zes tegen de leider dit seizoen. In zijn laatste weken in het shirt van Nieuwkerke wil hij de flow van de voorbije weken nog even aanhouden, te beginnen met zondag: thuis tegen Moorsele A.

Leider SC Zonnebeke verloor dit seizoen drie keer, waarvan twee keer tegen SK Nieuwkerke met telkens 1-0. “Het was een verdiende zege”, blikt Jess Malfait terug. “We gaven weinig weg achterin en misten bovendien nog twee elfmeters. We zaten in een serieuze dip maar met zeges tegen Vlamertinge en Zonnebeke is er weer ademruimte. Hopelijk is de kentering definitief ingezet. De meeste basispionnen zijn stilaan terug. Als we de komende weken dezelfde mentaliteit tonen, dan kunnen we het heel veel ploegen lastig maken. Het staat nog allemaal op een zakdoek, dus wie weet is er zelfs nog eindronde mogelijk.”

Nieuwe uitdaging

De volgende twee matchen zijn op eigen veld tegen Moorsele en Geluwe. “Twee matchen waarin het weer van moeten is. Tegen Moorsele speelden we enkele weken geleden pas en daar werd het 3-3. Het is een ploeg die we moeten aankunnen”, zegt de werknemer van de Nieuwe Gouden Spade in Ieper, die volgend jaar andere lucht opsnuift. “Na zes jaar was het tijd voor iets nieuws en ik koos voor reeksgenoot KSK Vlamertinge. Met Joty Boeve speelt daar een goede kameraad. Ik heb in Nieuwkerke vriendschapsbanden voor het leven opgebouwd. Het zal wel speciaal zijn dat ik niet langer met mijn broer zal samenspelen”, aldus Jess (24), die sinds enkele matchen op de 6 staat. “Van nature ben ik meer een aanvallender type, maar ik speel waar de trainer me nodig heeft.” (API)

Zondag 5 februari om 15 uur: SK Nieuwkerke KSV Moorsele A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier