Jeremy en Timothy Craeye verliezen elkaar ook zonder voetbal niet uit het oog

Timothy en Jeremy Craeye ruilen het voetbalveld eventjes voor de koersfiets.© MG
Timothy en Jeremy Craeye ruilen het voetbalveld eventjes voor de koersfiets.© MG
Redactie KW

Nu de competitie al een hele tijd stilligt komt er voor heel wat spelers tijd vrij om extra te investeren in het gezin of om een nieuwe hobby te ontdekken. De broers Jeremy (KWS Houthulst) en Timothy (KSV Veurne) Craeye verliezen elkaar in een periode zonder voetbal niet uit het oog.

De broers begonnen hun jeugdopleiding allebei bij WS Bulskamp waar ze later enkele keren samen in de eerste ploeg stonden. “Ik ben een jaar ouder dan mijn broer, dus speelde altijd een jaar hoger ook. Maar Timothy deed vaak met ons mee”, aldus Jeremy.

Droom

Daarna scheidden de wegen van de broers. Na passages bij verschillende clubs kwamen de broers uiteindelijk terug samen bij Sporting Keiem. Jeremy kijkt met veel plezier terug op die periode. “Ik heb altijd enorm opgekeken naar mijn broer. Zowel op persoonlijk als sportief vlak is mijn broer altijd een voorbeeld voor mij geweest. Het was een droom om met hem te mogen samen spelen. Mijn broer speelt heel mooi voetbal. Het is een genot om naar te kijken.”

“Het motiveert ook altijd extra om te gaan trainen als je weet dat je broer er ook zal zijn. Je hebt een andere band met hem dan met de andere spelers. Ik ben altijd even streng geweest voor mijn broer als voor mezelf, maar ik denk niet dat hij mij dat ooit kwalijk heeft genomen”, vult Timothy aan.

Promotie met Oostduinkerke

Om er het mooiste moment uit hun huidige voetballoopbaan uit te pikken moeten beiden dan ook niet lang nadenken. Naast de titel die Jeremy behaalde met Alveringem en de drie titels die Timothy al heeft gewonnen, geven ze beiden de periode waarin ze samen op het veld stonden aan als mooiste periode uit hun voetbalcarrière.

“Als ik er verder nog één moment mag uitpikken, kom ik uit bij de eindrondewedstrijd met Oostduinkerke tegen Racing Lauwe ”, aldus Timothy. “We speelden om te promoveren naar eerste provinciale en ik scoorde in de tweede verlenging, op aangeven van Cedric Devloo, het winnende doelpunt. Het is een onbeschrijfelijk gevoel te weten dat je een belangrijke bijdrage hebt kunnen leveren in de promotie van je team.”

Nooit tegen elkaar

Tegen elkaar hebben de broers nooit gestaan. “Toen ik in Houthulst zat en Jeremy in Veurne hebben beide teams verschillende keren tegenover elkaar gestaan. Maar telkens was er een van ons geblesseerd, waardoor het er nooit van gekomen is”, gaat Jeremy verder.

Ook naast het voetbal hebben beide broers een erg goed contact. Jeremy heeft een zoon en een dochter samen met zijn partner. Timothy heeft met zijn vriendin Jennifer één zoon. “Ook daar klikt het goed. Onze partners komen goed overeen en ook de kinderen Lewis, Ellis en Lucca kunnen het goed met elkaar vinden”, klinkt het in koor.

Samen op de fiets

“We horen elkaar bijna dagelijks. Door corona zien we elkaar wat minder vaak, maar ook dat proberen we te onderhouden. We gaan sinds kort samen fietsen. Zo onderhouden we samen onze conditie en kunnen we op de fiets nog eens bijpraten.”

Volgend jaar trekt Jeremy opnieuw het shirt van KWS Houthulst aan. Door zijn knieblessure en corona heeft hij nog niet veel kunnen genieten van zijn overstap naar de gemeente waar hij ook woont. “Het is voor mij vooral de bedoeling om mijn conditie verder te kunnen onderhouden en goede sfeer te hebben in de groep”, aldus de rechtsachter.

Welkom terug Jeremy! ✍️Jeremy Craeye was eerder al actief bij KWS Houthulst maar komt de kleuren van de club volgend seizoen opnieuw versterken. 🟠🟣

Geplaatst door KWS HOUTHULST op Zondag 31 januari 2021

Meer ambitie valt te horen bij broer Timothy. Hij vat volgend seizoen zijn derde seizoen bij KSV Veurne aan. “Het is jammer dat de competitie dit seizoen vervroegd werd stopgezet. Het was ons eerste jaar in tweede provinciale en we begonnen net op dreef te komen.”

“Ik denk dat we volgend seizoen met dezelfde ambitie moeten starten zoals afgelopen seizoen: proberen het behoud zo snel mogelijk veilig te stellen met af en toe eens een uitschieter tegen een topploeg”, besluit de 33-jarige aanvaller. (BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.