Filip Comptaert neemt ontslag bij KVC Ardooie (2A)

VC Ardooie : Filip Comptaert © VDB
Redactie KW

Na de jongste 1 op 24 gooide Filip Comptaert begin deze week de handdoek in de ring als hoofdcoach bij tweedeprovincialer KVC Ardooie. Een opvolger is nog niet aangeduid. Zondag op Veurne zal keepertrainer Thijs Vanhauwaert de honneurs waarnemen in afwachting.

“Ik zie het zelf zeker niet als het jaartje te veel”, begint Filip Comptaert. “Daarvoor kreeg ik nog te veel steun van het bestuur en de spelersgroep, zelfs tot op heden nog. Alleen heb ik mijn beslissing genomen in het belang van de clubtoekomst want straks moeten ze in functie van volgend jaar gaan praten en in dergelijke situatie is dat bijzonder moeilijk. Uiteindelijk kan ik met een tevreden gevoel terugblikken op mijn vier jaar KVC Ardooie. Mijn opdracht was het team zo snel mogelijk naar tweede provinciale te loodsen en daarin ben ik geslaagd. Bedoeling was nu om een rustig seizoen te draaien, maar daarin ben ik niet meer geslaagd.”

zoeken naar vervanger

De 47-jarige Roeselarenaar gunt hemzelf nu eventjes rust. “De komende weken zal je mij niet snel meer op het voetbalveld zien, wat niet betekent dat ik voorgoed vaarwel zeg aan mijn favoriete sport. Ik ga dus zeker elke aanbieding overwegen – van trainer, hulptrainer of zelfs ergens in een sportieve cel – maar eerst ga ik nu extra aandacht schenken aan mijn dochter Julie die in Roeselare hockey speelt. Ook niet onbelangrijk: ik ga ook eens met mijn goeie vrienden afspreken.”

Het werk is nu voor sportief verantwoordelijke Dieter Devos om op zoek te gaan naar een vervanger. “Na enkele uurtjes kreeg ik al de eerste kandidaturen binnen. Bedoeling is nu om iedereen te evalueren en te bekijken wie het meest geschikt is voor deze functie. Voor dit weekend moet er dus niemand anders verwacht worden. Op Veurne zal Thijs Vanhauwaert de lijnen uitzetten, in afwachting van een opvolger. We gaan dus niet over één nacht ijs gaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.