Familieclub KSV Jabbeke zet meer dan ooit in op eigen jeugd

Met deze kern gaat KSV Jabbeke de competitie in. Sportief verantwoordelijke Frederic Vanden Bussche zien we staande als eerste van rechts, T1 Steve Stellamans staande als eerste van links. Pril talent Bram Loeys hurkt als tweede van rechts: blonde haren en gele schoentjes. © JPV
Redactie KW

Bij KSV Jabbeke tekende de hele kern bij. “Wij gaan er prat op een familieclub te zijn waar iedereen graag vertoeft”, zo klinkt het bij de start van het nieuwe seizoen.

T1 Steve Stellamans is stilaan een meubelstuk geworden bij KSV Jabbeke. Bij de familieclub is het dusdanig leuk toeven dat in het tussenseizoen niemand andere oorden opzocht. Samen met zijn trouwe assistent Danny Deputter maakte de hoofdcoach zich op om verder door te groeien. Hij werd evenwel gecounterd door de coronastop.

“De hele kern tekende bij en we schoven Bram Loeys en Maxim Stellamans door. In principe beschikten we over een kern van 20 veldspelers en twee keepers. Ruben Maelfait wordt evenwel voor de derde keer vader en gaf aan dat het voetbal niet meer op de eerste plaats komt. Kristof Lagast opperde vorig kampioenschap dat het zijn laatste zou zijn maar hij wilde niet afhaken na dergelijke pandemiestop. Bij zijn eerste oefenwedstrijd scheurde hij zijn kruisbanden. Zodoende zijn we al twee ervaren pionnen en smaakmakers kwijt. Maxim Talloen was net hersteld van een zware knieblessure toen de competitie werd stilgelegd. Dus moest hij opnieuw negen maanden inactief blijven.”

“Nog niet klaar”

“Na een paar oefensessies bleef de reactie niet uit. De spoeling wordt inderdaad dun. Je hoort overal hetzelfde: ploegen annuleren vriendenmatchen wegens gebrek aan voldoende fitte elementen. Voor de competitie zullen we allerminst klaar zijn. Slechts twee spelers misten geen enkele training, en dat zijn dan nog de twee jonge gasten Bram Loeys en Maxim Stellamans. We openen de competitie thuis tegen Bredene. Moeilijk? Er zitten geen zwakke broertjes in de reeks. Kortemark en Houthulst schat ik zeer hoog in. Daaronder zal een peloton volgen met teams die allemaal aan elkaar gewaagd zijn.”

Rekenen op linkerkolom

Sportief verantwoordelijke Frederic Vanden Bussche geeft ook zijn visie: “Het bleek een luxe dat we onze A-kern volledig konden behouden met een mix van ervaren gasten en gemotiveerde jongeren. Paniek is niet aan de orde, onze kern zal nog altijd behoorlijk meedraaien in tweede. Komen er evenwel nog niet-beschikbare krachten erbij dan geraken we wel in de penarie. Het lag in de bedoeling om af en toe eentje te brengen uit onze sterke lichting beloften. Het mag evenwel niet te vlug gaan. Het bestuur koestert de wens om een toffe vereniging te blijven binnen de huidige reeks met mooie opponenten en leuke velden. Financieel gezond blijven is onze hoofdbetrachting en we hopen op de linker kolom. Maar dat ambiëren alle rivalen. We zullen die linkerkolom serieus moeten uitrekken. Dat niemand vertrekt, kom je nog zelden tegen. Wij gaan er prat op een familieclub te zijn waar iedereen graag vertoeft. Kijk naar onze hoofdcoach, hij gaat zijn zevende seizoen in.”

Bram Loeys

Bram Loeys is aan zijn eerste seizoen begonnen bij het vlaggenschip. “Ruddervoorde, Varsenare en twee jaar KV Oostende, opnieuw Varsenare en Zedelgem waren mijn vorige uitdagingen. Ik start in Jabbeke aan mijn derde competitie. Aan de eerste ploeg had ik geen moment gedacht tot de hoofdcoach mij vroeg of ik het zag zitten om mee te trainen. Dat was de max natuurlijk. Het valt supergoed mee. Ik tel 22 lentes, misschien wordt het wel tijd om door te breken. Op de linkerflank kom ik het best tot mijn recht. Vanzelfsprekend mag de coach mij overal inzetten.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.