EVC Beselare wint tornooi op hoofdterrein van SK Geluwe

© GF
© GF
Redactie KW

Tweedeprovincialer SK Geluwe organiseerde zaterdag op het hoofdterrein van het Stadion Damien Feys een tornooi vijf tegen vijf. De wedstrijdvorm was vergelijkbaar met ‘zaalvoetbal’ en dus werd er met doelmannen gespeeld. De wedstrijden duurden tweemaal een kwartier.

“Gezien we het lange tijd zonder voetbal moesten stellen en het hoofdterrein niet moest worden ingezaaid wegens vorig seizoen nauwelijks gebruikt, is dit een uitgelezen kans om op relatief korte termijn toch nog iets sportiefs op poten te zetten”, aldus voorzitter Kevin Vermont over het initiatief. “We hadden al langer het idee om, als de omstandigheden het toelieten, nog een kleinschalig tornooi te organiseren.”

SK Geluwe nam deel met twee ploegen. “De leiding liet ik over aan Mathias Brutsaert en Kenneth Neve”, aldus trainer Piet Moerman. “Mathias vormde een ploeg met allemaal nieuwe spelers. Amaury Da Silva was er niet bij. Hij ondergaat komende donderdag een operatie aan beide knieën. Het gaat om een meniscusletsel. Amaury sukkelde al met één knie. Hij is thuis bezig met verbouwingen en kan dus niet rusten. Archil Vatcheivilli kon niet aanwezig zijn. Neen, we zijn nog niet aan het trainen. We hervatten op zondagmorgen 11 juli met heel de kern die bestaat uit dertig spelers.”

De andere deelnemende ploegen waren GS Voormezele, EVC Beselare, Sparta Kruiseke, Eendracht Wervik, FC Gullegem en Olympic Ledegem. Zaterdag was ook het evenement ‘Schijt je rijk’ voorzien. “Door de omstandigheden zien wij ons genoodzaakt dit door te schuiven naar zondag 29 augustus omstreeks 18 uur, aansluitend op onze laatste oefenwedstrijd tegen Moorslede”, aldus de voorzitter. “Wie een vak heeft gekocht, moet dus zijn ticket nog wat bewaren.”

EVC Beselare won het tornooi. Alleen doelman Guillaume Temperman, David Delameilleure en Jonas D’Hellem hebben hiermee een link. Ze verlieten allemaal SK Geluwe en kozen voor de derdeprovincialer van de buren. De ploeg bestond verder uit Mathias Cottenier (ex-SK Geluwe en nu bij FC Eendracht Kuurne), Sibert Himpe (KVK Westhoek), de broers Matthias en Dieter Meulenyzer (beiden SV Wevelgem City A) en Guillaume Devacht (SV Anzegem).

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier