Dosko Kanegem (2A) verder met kleinere kern: “Als iedereen fit is, moeten we in de linkerkolom kunnen eindigen”

David Algoet en Tommy Careel zien de sportieve toekomst positief in.© foto SBR
David Algoet en Tommy Careel zien de sportieve toekomst positief in.© foto SBR
Redactie KW

Dosko Kanegem start straks aan zijn derde seizoen in tweede provinciale. De ploeg van coach Tommy Careel, die er al zes jaar de sportieve lijnen uitzet, zag enkele titularissen vertrekken, maar desondanks blijft het met gezonde ambities op de linkerkolom mikken. Alleen zoekt men daarvoor nog een aanvallend ingestelde speler om de concurrentie voorin aan te scherpen.

“In het tussenseizoen hebben we bewust gekozen om de kern af te slanken van 26 naar 20 spelers”, opent bestuurslid David Algoet. “We merkten dat het voor ons trainersduo bij momenten niet werkbaar was om aan zo’n grote bende tactische trainingen te geven. Uiteindelijk heeft alles zichzelf opgelost aangezien zes spelers zelf aangaven om elders te gaan spelen. Ondertussen hebben we ook niet stilgezeten en kunnen we al twee nieuwkomers verwelkomen: Niels Casier komt over van de buren van Tielt en keeper Brian Vanbelleghem van Oudenaarde. Als we straks nog een spits of flankspeler vinden, is ons huiswerk bijna af. Alleen moeten we dan nog een beloftencoach vinden ter vervanging van Sven De Groote, die scheidsrechter wordt.”

“Een kleinere kern betekent zeker niet dat we geen ambitie hebben”, pikt coach Tommy Careel in. “We zullen op het middenveld natuurlijk het vertrek van Jens Van Daele en Sander Kindt voelen, maar dan nog is onze kern kwalitatief sterk genoeg om in de linkerkolom te eindigen, als we tenminste gespaard blijven van zware blessures. In dat opzicht is het positief dat Louis Mulier en Dries Pille straks terug inzetbaar zijn na een lange revalidatie. Beiden zijn een meerwaarde voor de ploeg en tweede provinciale in zijn totaliteit.”

Kanegem treedt komend seizoen opnieuw aan met een viertal jeugdploegen. In principe zijn de trainers hiervoor ingevuld, maar David Algoet wil gerust een stapje opzij zetten bij de U15 als er zich iemand aanbiedt. Geïnteresseerden voor de functie van beloften- of jeugdtrainer kunnen zich melden op 0473 81 40 80. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.