Coleider KSV Veurne (2A) maakt zich op voor topper tegen KFC Heist: “Voor de winterstop nog een paar bepalende matchen”

Thijs Hatse. foto MG
Redactie KW

KSV Veurne wiste het slippertje van vorige week tegen de rode lantaarn uit met een knappe 0-3-zege in Snaaskerke. Plots staat groen-geel weer mee aan de leiding en speelt het een onvervalste topper in Heist.

“Op Snaaskerke behaalden we een verdiende overwinning tegen een karakterploeg. Het slechte veld en de moeilijke weersomstandigheden maakten het er niet makkelijker op, maar door een aantal aanpassingen halfweg, haalden we toch de volle buit binnen”, aldus Thijs Hatse, die voor het eerst sinds lang weer aan de aftrap stond.

“Ik viel op het slechts mogelijke moment, net voor de competitiestart, uit met een vervelende blessure. Na hard aan mijn terugkeer te hebben gewerkt, speelde ik in oktober nog een drietal matchen, om daarna terug uit beeld te verdwijnen.”

Kans gegrepen

“Door blessures en quarantaineproblemen heb ik mijn kans weer gekregen én gegrepen. Nu wil ik vooral weer zoveel mogelijk spelen, want aan de beginmaanden van dit seizoen heb ik nog niet veel plezier beleefd.”

Ook voor de topper van zaterdag in Heist hoopt de 26-jarige Oostduinkerkenaar weer in de basis te staan. Heist telt slechts een puntje minder, waardoor dit een absolute topper bovenin de klassering is.

“Op hun groot terrein is het altijd een moeilijke match. Bovendien hebben zij twee wedstrijden op rij verloren, dus zullen ze uit zijn op revanche.”

“Als je een paar weken geen punten pakt, sta je meteen zeven plaatsen lager”

“Wij kunnen die verplaatsing alvast zonder druk maken. Als promovendus kunnen we vrank en vrij naar daar afreizen”, benadrukt de verpleegkundige op de afdeling intensieve zorgen in het Veurnse ziekenhuis.

Maar als promovendus staat KSV Veurne na 12 matchen daar toch maar mooi mee aan de leiding. “Dromen mag, maar we zijn realistisch genoeg om het te houden op een zorgeloos seizoen met hier en daar een uitschieter.”

Bizarre reeks

“Dat we daar nu staan, verandert niets aan onze initieel beoogde doelstellingen. Het is een bizarre reeks waar iedereen wint van iedereen. Als je een paar weken geen punten pakt, sta je meteen zeven plaatsen lager.”

“Voor de winterstop komen er nog een aantal moeilijke matchen tegen teams uit de subtop, dat zal bepalen welke richting we na Nieuwjaar zullen uitgaan.”

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier