Benny Hoornaert is de nieuwe sportief verantwoordelijke bij Club Roeselare

Benny Hoornaert is de nieuwe sportief verantwoordelijke van Club Roeselare.© foto Jos
Benny Hoornaert is de nieuwe sportief verantwoordelijke van Club Roeselare.© foto Jos
Redactie KW

Benny Hoornaert (36) uit Kortemark is onlangs aangesteld als de nieuwe sportief verantwoordelijke bij tweedeprovincialer Club Roeselare. Eén van zijn doelstellingen is nog meer regionale jeugd in de hoofdmacht te krijgen, terwijl de sportieve ambities er niet mogen onder lijden. Op termijn wil men zelfs weer een stapje hogerop in het Rodenbachstadion.

“Na een actieve spelerscarrière bij onder meer Club en KSV Roeselare, Veldegem, Gits, Staden, Langemark en Hooglede ben ik noodgedwongen op mijn 26ste moeten stoppen door een kraakbeenletsel”, zegt Benny Hoornaert. “Ik bleef echter actief in dit wereldje als keepertrainer bij de school van Theo Custers en later bij Langemark en Varsenare onder coach Jo Capelle. Het was laatstgenoemde die mij vier jaar geleden naar Club bracht.”

Intussen is Jo al vertrokken, maar Benny is gebleven. “Het wederzijdse vertrouwen is ondertussen groot geworden, zo groot zelfs dat de voorzitter mij vroeg om de sportieve leiding op mij te nemen. Voorlopig zal ik deze functie nog combineren met die van keepertrainer. Assistent zal ik niet meer zijn om toch de afstand met de groep te kunnen bewaren.”

Nieuwe U21

“Wat mijn eerste werkpunten zijn? Bedoeling is om zoveel mogelijk talentvolle jongens van de eigen jeugd en eventueel van in de buurt naar de eerste ploeg of beloften van Club te loodsen. Ook nieuw is dat de vijftiende man in de wedstrijdselectie op zondag altijd een belofte zal zijn en in de toekomst kunnen er dit nog meer zijn. Vandaar dat we voor volgend seizoen het niveau van de beloften al serieus opgekrikt hebben. De eigen jongeren die deze overstap nog niet direct aankunnen, zullen tijdelijk bij de nieuw opgerichte U21 gestald worden.”

“We hebben in een korte periode al mooi werk geleverd; nu gaat mijn prioriteit uit naar het zoeken van een coach voor de gewestelijke beloften en juniores. Geïnteresseerden kunnen zich melden via benny@clubroeselare.be Ons doel is een terugkeer naar eerste provinciale zonder het familiaire uit het oog te verliezen.”

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.