Bart Winnock wil met leider KSV Veurne (2A) doorstomen: “Wij hadden eigenlijk liever geen winterstop gehad”

Winnock Bart. foto MG
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Voor KSV Veurne, dat 2021 met vijf zeges op rij had afgesloten, was de verlengde winterstop eerder overbodig. Groen-geel wil gewoon verdergaan op het elan van voor de jaarwissel en hoopt niet te veel uit het ritme gehaald te zijn.

“Het heeft inderdaad te lang geduurd”, bevestigt Bart Winnock. “We zaten in een heel goede flow en door de extra lange winterstop is die nu een beetje doorbroken. Wij hadden eigenlijk liever geen winterstop gehad, want alles zat mee. (lacht) Hopelijk blijft dat zo en kunnen we de draad van voor nieuwjaar weer oppikken, maar het zal afwachten zijn hoe we na die zes weken zonder competitie zullen hervatten. Al is dat voor iedere club natuurlijk hetzelfde.”

Geen spijt

De 31-jarige Veurnenaar maakte afgelopen zomer de overstap van Oostduinkerke. “Ik heb nog geen spijt gehad van mijn keuze voor Veurne. Het is een leuke club en ik heb het hier enorm naar mijn zin. Dat het sportief zo goed gaat, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Dat we halfweg aan de leiding zouden staan, had niemand verwacht. We mikten aanvankelijk op de linkerkolom, maar ik vond dat we de kwaliteiten hadden voor een plekje in de top vijf. Het is voorlopig zelfs nog veel beter uitgedraaid.”

Veurne staat met vier punten voorsprong aan de leiding. “Nu we daar staan, zullen we er natuurlijk alles aan doen om daar zo lang mogelijk te blijven staan. Maar de weg is nog lang, dus leggen we onszelf geen druk op”, aldus Bart, die destijds een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Club Brugge genoot.

“In tweede provinciale wordt er een ander soort voetbal gespeeld dan in eerste provinciale en de nationale reeksen. Dat was dus aanvankelijk wat aanpassen. Er wordt net iets minder gevoetbald en iets meer geknokt voor elke bal. Toch ben ik over het algemeen wel tevreden over mijn prestaties. Ik word iets hoger uitgespeeld en dat ligt me wel. Ik heb mijn draai binnen het team gevonden en hoop ook in de terugronde mijn steentje bij te dragen.”

Zondag komt SV Loppem op bezoek, dat voorlaatste staat. “Daar bleven we op een 1-1-gelijkspel steken. Ik herinner me dat het een ploeg was met heel veel inzet, die hard voor elke bal knokte. Het wordt dus andermaal geen gemakkelijke opdracht. We zullen stevig moeten zijn in de duels, maar op zich moeten we de drie punten wel thuis kunnen houden. Op de geschorsten Diego Fieuw en Matt Verfaillie na, denk ik dat we volledig zijn. We zijn er dus klaar voor.”

(SB)

Zondag 30 januari om 15 uur: KSV Veurne- SV Loppem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier